На Шацьких озерах цього року небувалий наплив відпочиваючих. Причина аншлагу

Туристичний сезон на Шацьких озерах Волинської області розпочався з аншлагу. У вихідні на пляжах було не пройти. Через велику кількість відпочиваючих у неділю на дорозі від озера Світязь утворилася багатокілометрова черга автомобілів, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на wz.lviv.ua.

Шацькі озера

Відома туристична локація на Волині щороку приваблювала тисячі туристів з усієї України, які приїжджали купатися у кришталево чистих озерах серед лісу. Минулого року через близькість до кордону з Білоруссю (близько 11 км) люди боялися приїжджати на відпочинок.

Шацькі озера

Цього року ситуація змінилася – місцеві жителі готувалися до прийому гостей, але не очікували на такий попит. На перші вихідні липня на пляжі озера Світязь ніде було яблуку впасти, багато хто відпочивав із дітьми. Приїхали на пляж як туристи з області, і з Києва.

Шацькі озера

Уздовж доріг заповнились усі паркування. Багато садиб на першій лінії від озера вивісили таблички, що місць немає.

Шацькі озера

Це лише перші вихідні цього року, коли здаю в оренду будиночок. Не їхали відпочиваючі. Не знаю, чому, можливо, погода не була досить спекотна, – розповів власник будинку біля озера Андрій.

Його гостьовий будинок на 6 осіб коштує 700 грн. на добу. Подорожчали традиційні місцеві пончики – до 40 грн.

Шацькі озера

Чи збережеться попит наступних тижнів, місцеві не беруться прогнозувати. Згідно з рішенням місцевої влади, цього року на озерах не буде гучного відпочинку – немає музики, ані розваг. На курорті діє комендантська година.

Нагадаємо, раніше ми писали: Відпочинок на Блакитному озері біля Дніпра. Що тут відбувається зараз