Люди мають жити гідно: саме так створюється новий середній клас України

“Українська стратегія Гройсмана” прагне створити і підтримати справжній український середній клас. Це - усі люди праці, які мають жити гідно, впевнений лідер політичної сили Володимир Гройсман.

Середній клас - хто це? І за якими ознаками люди відносяться до нього? Політична сила Володимира Гройсмана дає таку відповідь:  Середній клас - це люди праці, які формують сьогодення і майбутнє країни. Сьогодні їх ще не багато, а має стати мільйони. Середнім класом мають відчути себе український вчитель, лікар, кваліфікований працівник, підприємець, фермер

«Ми маємо за наступні 5 років створити умови для становлення в Україні справжнього середнього класу, - зазначає лідер “Української стратегії” Володимир Гройсман. - Середній клас у моєму розумінні - це український вчитель, український лікар, український фермер, український підприємець. Це ті люди, які формують основу нашої держави. І вони мають жити гідно”.

Створити середній клас - це не просто дати людям більше грошей. Потрібно створити умови для того, щоб усі, хто прагне жити гідно, могли цього досягти без зайвих перешкод.

Люди мають отримувати якісну освіту, користуватися доступними сучасними послугами, мати достойну зарплату, бути впевненими в економічній стабільності країни, почуватися захищеними, впевнений Володимир Гройсман.

Володимир Гройсман, голова Уряду, лідер партії Українська стратегія

«Сильний середній клас – основа стабільності. Адже він зацікавлений у стабільній, правовій і соціально орієнтованій державі й не зацікавлений у поляризації суспільства. Треба вже за наступні 5 років створити умови для формування багаточисельного середнього класу. Продовження вже розпочатих реформ дозволить вчителю, лікарю, військовому отримувати вищу зарплату  і жити гідно».

Сильна економіка  - основа для формування середнього класу

Саме Уряд під керівництвом Володимира Гройсмана за три роки роботи заклав фундамент для формування середнього класу в Україні.

За цей час Кабінет міністрів робить усе можливе, щоб створити в країні якісну медицину і освіту, вільний від бюрократії та корупції бізнес-клімат, ефективну державну систему, справедливі податки, стабільно зростаючу економіку.

За 3 роки економіка України зросла на 8,4%. Збільшуються ВВП (9 трлн грн), інвестиції (1,3 трлн грн), експорт (4,2 трлн грн). Відкриваються нові підприємства (+3,6 тис.).Інфляція з кожним роком знижується, за підсумками 2018 року вона склала менше 10%. Працюючі українці стали отримувати більше: мінімальна зарплата в країні зросла втричі, середня – вдвічі. За 3 роки створено майже на 700 тис. більше нових робочих місць, ніж скорочено

В 1,5-3 рази зросла середня зарплата вчителів. По усій країні ремонтують і переоснащують школи. Змінюється і підхід до навчання, а школи починають господарювати самостійно.

В 2-3 рази зросла середня зарплата лікарів. Тепер вона залежить від кваліфікації та від того, наскільки ефективно працює лікарня. Триває масштабна медична реформа. Поліпшується доступність та якість медичних послуг.  Загалом фінансування первинної ланки медицини зросло у 1,5 рази.

Підприємці отримали більш сучасні правила ведення бізнесу: зменшується кількість перевірок, десятки державних послуг перейшли в онлайн, а це зменшує прояви корупції.

 Успішно працювати та гідно жити в Україні!

Чим більше в Україні буде створено можливостей для розвитку середнього класу, тим більше стимулів українцям повертатися додому з-за кордону. Адже вправно працювати та добре жити на рідній землі - те, до чого  прагне український народ.

Децентралізація - ще одна надважлива реформа, яку започаткував  Володимир Гройсман - дозволить людям у кожному місті і селі жити успішно та заможно.

«Передати повноваження і ресурси на місця та створити в Україні справжній середній клас – вважаю це є запорукою успіху України»,  - зазначає Володимир Гройсман.

Цифри та факти

Понад 900 ОТГ створено в України, і процес триває.

У 3,7 рази зросли доходи місцевих бюджетів (з 70 млрд грн у 2014 р. до 262 млрд грн у 2019 р.) . У 41,5 рази  збільшилася державна підтримка регіонального розвитку ( з 0,5 млрд грн у 2014 р. до 20,75 млрд грн у 2019 р.)

Децентралізація  створила небачені раніше умови для розвитку сіл та маленьких міст. По усій країні  громади об’єднуються, щоб ставати сильнішими.

Спроможні громади починають більше дбати про освіту, медицину, безпеку, рівень комунальних та адміністративних послуг, про дороги та благоустрій. Тому саме в ОТГ зараз з’являються робочі місця, бо потрібні фахівці, управлінці, професіонали в усіх галузях. Там пропонують високі зарплати і достойні умови праці.  Це – великий стимул для людей полишати рідний край, не шукати кращої долі у великому місті чи іншій країні.

Децентралізація - найуспішніша реформа, яка має найбільшу підтримку людей. Розвиток громад – надійний фундамент для формування середнього класу не лише у великих містах, а скрізь по країні. І «Українська стратегія Гройсмана» продовжить відстоювати інтереси громад в парламенті та працювати над формуванням середнього класу - задля успіху України та добробуту людей.