Мальдіви ближче, ніж ви уявляли: на білому березі неподалік від Дніпра вже засмагають (фото)

Цю місцевість назвали "Вільногірські Мальдіви" зовсім недарма. Варто лише побачити, як виглядає пейзаж й це порівняння відразу згадаєте. Додати до цього комфортну погоду і вже можна відправлятися на відпочинок, адже наші Мальдіви знаходяться на відстані 100 кілометрів від Дніпра, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію з інтернет-мереж.

Мальдіви

Перше, що вражає, це кольори. Такі можна побачити лили на легендарних та всесвітньовідомих курортах. Раптом такий куточок виник на Дніпропетровщині.

MyCollages - 2023-05-24T190308.854


мальдіви 2

Це дійсно диво, бо ніхто не планував створити такий пляж навмисно. Він виник сам, тобто утворився на місці промислового кар'єру. Тут видобувають титано-цирконієві піски, склад яких має велике значення для вільногірських заводів.

мальдіви 3

Чиста вода з підземних джерел заповнила штучно створену яму, тому водоймище здається таким блакитним. До речі, вода тут ніколи не цвіте.
мальдіви 5
Гарний відтінок воді також надає білосніжність піску на дні, який став таким у результаті промислової обробки. Багатьох лякає, що у місця велика ймовірність радіоактивності. Але датчик показує норму – 18-20 мікрорентген на годину, а через часткове відновлення екології тут давно водиться риба.

мальдіви 6

мальдіви 7

 

Попри воєнний стан деякі українці все ж таки приїжджають відпочити на "Вільногірські Мальдіви" 

Раніше ми писали про: Тунель кохання. У Дніпрі природа створила романтичний куточок для закоханих (Фото)