Медики Дніпра рятували розвідника, який втратив обидві ноги в полоні у вагнерівців (фото)

Медики Дніпра брали участь у врятуванні 33-річного українського розвідника Івана Дзюби, якого повернули з полону з ампутованими ногами та без пальця на руці. Каліцтва військовий отримав у результаті тортур у полоні у вагнерівців. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Перше медичне об'єднання Львова.

розвідник втратив обидві ноги у полоні у вагнерівців

Зараз Іван Дзюба, який на собі відчув всю жорстокість ворога, відновлюється в Національному реабілітаційному центрі "Незламні". Чоловік вчиться ходити на протезах та навіть хоче повернутися до війська.

розвідник втратив обидві ноги у полоні у вагнерівціврозвідник втратив обидві ноги у полоні у вагнерівців

Іван з Хмільниччини, до війни працював у Києві на підприємстві, де надають послуги з професійного догляду за автомобілями. Після мобілізації став розвідником. Спочатку його група несла службу в Бахмуті, а взимку її перекинули під Соледар.

У перший бойовий вихід на новому місці Іван з побратимами потрапляють в поле зору противника. Їх обстрілюють та відрізають всі можливі шляхи для відступу. Протягом тижня хлопці переховуються від ворога в лісосмузі. Запаси води та їжі швидко закінчуються. Харчуватися доводиться снігом. Розуміють, що так їм не вижити, і вже на восьмий день наважуються ризикнути і вийти з укриття. Майже одразу натрапляють на вагнерівців. Одного з трьох українських розвідників російські бойовики розстрілюють. Двох інших забирають у полон, - йдеться у повідомленні.

Відомо, що Іван Дзюба потрапив до полону здоровим, а за 13 днів повернувся вже без ніг та пальця на руці. 

Через тортури струмом мізинець на правій руці фактично згорає. Полоненого також нещадно б’ють по ногах та тримають у холоді. Кінцівки вражає некроз - тканини стрімко відмирають. В місцевій лікарні Іванові відрізають ноги. Після чого за ним доглядає та робить перев’язки інший поневолений - український військовий медик. За 13 днів від потрапляння в полон Івана передають українській стороні - без двох ніг та пальця на руці. Лікують розвідника у Дніпрі та Києві, - йдеться у повідомленні.
 

Зараз у центрі реабілітації "Незламні" Іван Дзюба отримав свої протези, вчиться на них ходити й навіть допомагає пересуватися іншим незламним захисникам, які почали відновлюватися після втрати кінцівок.

розвідник втратив обидві ноги у полоні у вагнерівціврозвідник втратив обидві ноги у полоні у вагнерівцівнезламні

Нагадаємо, раніше ми писали, що бійці тероборони Дніпра показали реальну швидкість просування ЗСУ вперед (відео).