Мерія Дніпра у будинках ОСББ/ЖБК ремонтує укриття: де проводять роботи

У будинках ОСББ/ЖБК Дніпра ремонтують укриття. Роботи проводять коштом міського бюджету за заявками голів об’єднань. Такі приміщення мають відповідати нормам. На цей рік заплановано відремонтувати десять укриттів. Із них 5 – уже зробили, інші – у процесі, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на інформацію міської ради.

Триває ремонт укриття і у будинку ОСББ «Робоча 178». Вісімнадцятого жовтня директор департаменту з питань самоорганізації населення міськради Святослав Ткаченко проінспектував ремонтні роботи. Він цього дня є черговим по місту.

ремонт укриттів

Загальна площа цього укриття – 120 квадратних метрів. Є три входи та можливість аварійного виходу через вентиляційну шахту. Для облаштування укриттів у будинках ОСББ/ЖБК підходять підвальні та цокольні приміщення. Вони мають відповідати певним нормам: вхід 2 м заввишки, загальна площа приміщення від 50 кв. м – повинні бути обовʼязково 2 входи. Висота приміщення від 1,8 м. Відсутність комунікацій на шляху евакуації, транзитних труб. Якщо є труби водопостачання, то вони мають перекриватись у приміщенні, – зазначив Святослав Ткаченко.

ремонт укриттів

Голова правління ОСББ «Робоча 178» Андрій Глущенко зазначив:

З початку повномасштабного вторгнення власними силами прибрали у підвальному приміщенні нашого будинку. Однак все одно потрібен був ремонт. Звернулися до відповідного департаменту мерії. Роботи ще тривають. Упродовж трьох тижнів уже планують закінчити. Нині зробили шпаклювання стін. Ще закінчать робити комунікації, вентиляцію. Буде тут два санвузли, кімната матері та дитини. Дуже вдячні за проведення ремонту.

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив і ремонт ліфтового обладнання у будинку ОК «ЖБК № 361» (вул. Івана Багряного, 13).

ремонт укриттів

Поточний ремонт тут виконали за муніципальною програмою співфінансування: 25 % сплатили мешканці, а 75 % – міський бюджет. Замінили станцію керування та проводи до неї. Попередня станція була вже в аварійному стані. Ремонт закінчено, ліфт справно працює. Нагадаю, що капітальні ремонти ліфтового обладнання, яке теж в аварійному стані, виконуємо на умовах співфінансування. Мешканці сплачують лише 10 % від вартості робіт, решта 90 % покриває міський бюджет, – прокоментував Святослав Ткаченко.

ремонт укриттів

Голова правління ОК «ЖБК № 361» Світлана Іванова додає:

ремонт укриттів

Стара станція управління постійно виходила з ладу. А відтак – ліфт часто не працював. Тож подали заявку на ремонт на умовах співфінансування. Усе гарно зробили – і маємо нову станцію керування. Дуже добре, що у місті є муніципальна програма, яка допомагає виконувати ремонти. Своїми б силами ми цього не зробили. На наступний рік теж подали заявку вже на капітальний ремонт ліфтів у двох інших під’їздах.

ремонт укриттів

З початку року у Дніпрі за згаданою програмою виконано поточний ремонт 33 ліфтів, капітальний – 70-ти.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі працює унікальний реабілітаційний центр. Воїни ЗСУ після поранень вчаться заново ходити (фото)