На околицях Дніпра завдяки птахам росте неймовірно гарний кущ (фото)

На околицях Дніпра у хвойному лісі дніпрянка зустріла неймовірно гарний кущ із зеленими лискучими листочками. Мова йде про магонію падуболисту, повідомляє Дніпровська панорама.

16.10.2023. хвойний ліс на околицях м. Дніпро. Була вражена, коли побачила цей неймовірно красивий кущ. Будь ласка, підкажіть його назву. Можливо це Магонія падуболиста? - запитує в дописі Тетяна Кузнєцова.

магонія падуболиста 

магонія падуболиста

магонія падуболиста

У коментарях підтвердили, що це саме магонія. А от як вона потрапила з паркової зони у ліс, цікаво.

Найімовірніше, що туди її з насінням занесли птахи, пишуть дописувачі.

Кущ магонії гарний в усі пори року: навесні, коли вкривається жовтими невеличкими квітами, схожими зовні на магнолію, восени, коли з тих квіток утворюються сині ягоди, а от листочки мають на кінцях колючки:

магонія

Магонія падуболиста - вічнозелений кущ, рослина з декоративним листям, суцвіттями та плодами, висота до 1,5 метра, ширина до 2 метрів. Квіти жовті, дрібні, зібрані в густі суцвіття на кінцях пагонів, з’являються в квітні-травні. Листя складне, непарнопір’ясте, гладке, по краям з невеликими колючими зубчиками. Забарвлення листя змінюється кілька разів за сезон: весною, під час розпускання листя червонувате, влітку темно-зелене, восени червонувато-бронзове. Яскраве забарвлення листя більше проявляється на сонячних місцях. Плоди сині, кисло-солодкі, їстивні. Найбільш декоративна з квітня по грудень.

Нагадаємо, раніше ми писали: Бореться з раком, але вагітним та годувальницям давати не слід. У сусідній з Дніпром області швидко розростається підмаренник (фото)