Ми будемо робити все можливе та неможливе. Мер Дніпра Філатов про підсумки зустрічі з мешканцями зруйнованого ракетою будинку

Мер Дніпра Борис Філатов зустрівся з мешканцями будинку на житловому масиві Перемога, який постраждав внаслідок ворожого ракетного удару у суботу, 14 січня. За його словами, спілкування тривало півтори години, були обговорені важливі питання та люди отримали особисті мобільни номери фактично всіх заступників мера і керівників профільних департаментів для оперативного вирішення проблем. Про уе пише Дніпровська панорама.

Про підсумки зустрічі з мешканцями зруйнованого будинку Борис Філатов написав на своїй сторінці у соцмережі.

Півтори години спілкування на вулиці з майже трьома сотнями земляків, яким після російського терору доводиться тепер будувати життя наново.
Але всі питання і розмови сьогодні ми почали лише після хвилини мовчання.

Тож про головне по порядку.
Перше. Ми починаємо інструментальне обстеження будинку. У найближчі тижні буде визначено, які квартири можливо відбувати, а які, на жаль, потребуватимуть демонтажу. Та вже зараз очевидно, що їх не менше сотні.

Друге. Місто монетизує допомогу для всіх постраждалих. Максимально, наскільки це можливо. Аби люди самі приймали рішення - як і на що їм витрачати ці кошти.
Мерія виплачуватиме до мільйона гривень для кожної постраждалої родини, що втратила житло. Ще стільки ж обіцяє додасти обласна адміністрація.
Є низка домовленостей з соціально відповідальним бізнесом. Про готовність допомогти також вже заявили міста-побратими Дніпра і деякі приватні пожертвувачі.
Аби всі гроші було розподілено справедливо, мешканці будинку додатково заповнять анкети, де самі вказуватимуть головні потреби. Впевнений, всі поставляться до цього відповідально.

Третє. Для зруйнованих і пошкоджених квартир анулються борги за комуналку міським структурам. Мерія також бере на себе безкоштовно: організацію поховань, оформлення документів, лікування, юридичні послуги, вивіз меблів - взагалі все, що необхідно.
Також комунальники замінять всі вибиті
вікна, а «Дніпрогаз» незабаром відновить подачу газу до осель у вцілілих під’їздах.

Ще раз.
Запам’ятайте, те що я казав. Ми - не держава, ми - місцеве самоврядування, але ми будемо робити все можливе та неможливе.

Шановні мешканці 118-го будинку, на зустрічі ви отримали особисті мобільни номери фактично всіх заступників мера і керівників профільних департаментів.
Будь ласка, пишіть в месенджери не соромлячись 24/7.
Коли щось не так, пишіть мені тут коментарях.
Завжди на зв’язку.
Тільки разом.
Місто завжди з вами, - написав Борис Філатов.

Нагадаємо, у Дніпрі зростає число загиблих від ракетної атаки на житловий будинок, є невпізнані та зниклі без вісті.