А за вікном майже весна. У Дніпрі січнева температура повітря перевищила рекорд 68-річної давнини

У Дніпрі середньодобові температури повітря останніх декількох днів відповідають кінцю березня - початку квітня. Про це повідомив голова Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак, передає Дніпровська панорама.

Про суттєве підвищення температури повітря на Водохреща синоптики Дніпропетровського РЦГМ попередили десь за тиждень. 
І от маємо: в Дніпрі перекрито історичний максимум температури повітря цієї доби - стовпчик термометра сягнув позначки +12.0 градусів Цельсія. Найвища температура 19 січня була зафіксована в 1955 році на відмітці +11.2 градуса. Абсолютний максимум січня для Дніпра +12.5, який спостерігався в 1948 році, залишається не перекритим, - повідомив Василь Гринчак.

За його словами, на заході області було ще тепліше.

У Кривому Розі сьогодні (19 січня - Ред.) максимальна температура повітря становила +16.0 градусів, що на 1 градус вище абсолютного максимума січня, який був в 1971 році. Теж 16 градусів з позначкою "плюс" зафіксовано на метеостанції Комісарівка. Будемо сподіватися, що цьогорічна зима ще подарує нам декілька теплих рекордів..., - додав голова Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології.

Нагадаємо, раніше ми писали, що зима повернеться з відрядження у квітень: прогноз погоди у Дніпрі на 20 січня.