Можна нашкодити: коли і як не потрібно підживлювати рослини

Кожен садівник прагне бачити свої рослини пишними, здоровими і рясно квітучими. Тому добрива стають невід'ємною частиною догляду за ними. Проте, як і у будь-якій справі, тут важливо знати міру, адже надмірне підживлення може завдати не менше шкоди, ніж його дефіцит, повідомляє Дніпровська порадниця.

Сьогодні ми поговоримо про те, коли і як не потрібно підживлювати рослини, щоб уникнути неприємних наслідків.

У період спокою

Багато рослин, як кімнатних, так і садових, взимку впадають у стан спокою. В цей час їхні життєві процеси сповільнюються, потреба в поживних речовинах значно знижується. Підживлення в цей період не тільки не принесе користі, але й може стимулювати небажаний ріст, виснажити рослину та зробити її більш вразливою до хвороб.

Після пересадки

Після пересадки рослинам потрібен час, щоб адаптуватися до нового субстрату та вкоренитися. Внесення добрив у цей період може "спалити" кореневу систему, що призведе до загибелі рослини. Зачекайте 2-3 тижні, дайте рослині трохи часу на відновлення, а потім можете починати підживлення.

Хворі рослини

Підживлення хворих рослин не тільки не допоможе їм одужати, але й може погіршити їх стан. Спочатку необхідно усунути причину захворювання, а вже потім, коли рослина почне одужувати, можна буде потроху відновлювати підживлення.

Сухий ґрунт

Перед внесенням добрив ґрунт завжди потрібно зволожити. Добрива в сухому ґрунті можуть концентруватися, що призведе до опіку коренів.

Сонячна погода

Під час підживлення в сонячну погоду важливо не допускати попадання добрив на листя рослин. Це може викликати опіки, які проявляються у вигляді жовто-бурих плям.

Пам'ятайте, що підживлення - це лише один з елементів догляду за рослинами. Важливо також забезпечити їм належні умови освітлення, поливу, вологості та температури.

Також раніше ми писали Забудьте про цвіль: цей простий метод врятує ваші кімнатні рослини