Мушмула японська і бугенвілія. У Ботсаду Дніпра показали, як рослини віддячили за нічні чергування (фото)

У Дніпрі ботанічний сад ДНУ успішно витримав два тижні прохолодної погоди без центрального опалення. Весь цей час теплиці та оранжереї гріли, чим могли, чергуючи і вжень, і вночі, аби підтримувати температурний режим. Як рослини віддячили за турботу, повідомив директор Ботсаду ДНУ Анатолій Кабар, пише Дніпровська панорама.

4.12.2023 року. Ботанічний сад ДНУ. Ми нарешті пережили ці дві жахливі неділі до початку включення централізованого опалення, коли гріли наші теплиці та оранжереї усім чим могли, від генераторів до печей, щоб підтримати необхідний режим. Чисельні нічні чергування.

Тепловий режим нормалізується. Рослини будуть вдячні! Звісно, якби могли говорити.

Дякую усім нашим "хлопцям" за цей хрест. І керівництву, що залишилось небайдужим, сприяючи вирішенню проблеми. Але залишаємося звісно напоготові до наступних викликів. Доречі, у нас в оранжереї повно пахощів. Квітує мушмула японська або еріоботрія, локва. І буггенвілія, - написав у соцмережі Кабар.

мушмула

мушмула

мушмула

мушмула6

мушмула

бугенвилия

бугенвилия

бугенвилия

Нагадаємо, Ботанічний сад ДНУ готував паливо, дрова та запровадив цілодобове чергування у теплицях та оранжереї. Проте, аби гарантовано зберегти колекцію рослин, Ботсаду ДНУ треба було зробити запаси палива.

Раніше ми писали: Новорічні свята близько: українська еліта штурмує Буковель (відео)