На Дніпропетровщині підліток вкрав 1,3 млн грн допомоги за загибель військовослужбовця. Суд виніс вирок

16-річний мешканець села Новопавлівка Синельниківського району Дніпропетровської області вкрав майже 1,3 млн
гривень в сусіда, які він отримав як допомогу від держави за загибель сина-військовослужбовця. Суд першої інстанції виніс вирок неповнолітньому зловмиснику. Апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської обласної прокуратури.

Було доведено, що з червня до липня 2022 року 16-річний хлопець, отримавши доступ до банківського рахунку сусіда, неодноразово здійснив грошові перекази на свій рахунок без дозволу та відома власника. Таким чином він заволодів грошовими коштами потерпілого у сумі майже 1,3 млн грн, отримані як допомога від держави за загибель сина військовослужбовця.

Викрадені гроші підліток витратив на власний розсуд, в тому числі майже 900 тисич гривень на ставки в азартних іграх.

Дніпровський апеляційний суд підтримав позицію прокурорів та залишив без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а вирок суду першої інстанції без змін. За фактом крадіжки неповнолітнього злочинця засудили до 7 років позбавлення волі. Вирок ступив у законну силу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Польщі мешканка Дніпропетровщини завадила грабіжникові та поплатилася життям, а її 14-річна донька тяжко поранена.