На Дніпропетровщині людей тримали в трудовому рабстві. Шокуючі подробиці (фото, відео)

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили 51-річного чоловіка, який вербував людей і тримав їх у трудовому рабстві. Соціально-незахищених осіб він розшукував у районі залізничного вокзалу Дніпра, далі змушував їх виконувати тяжкі роботи та не платив гроші за їх працю, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на поліцію Дніпропетровської області.

табір рабства

Злочинну діяльність фігуранта викрили поліцейські управління міграційної поліції спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури. Під час слідства правоохоронці встановили, що від дій зловмисника постраждало 10 людей. 51-річний місцевий мешканець підшукував соціально незахищених осіб, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Переправляв їх на територію ферми у Солонянському районі, розселяв у бараках із відсутніми умовами для життя.

табір рабства

Поліцейські провели 8 санкціонованих обшуків та вилучили цигарки, спирт, мобільні телефони, сім-картки, блокноти і чорнові записи.

табір рабства

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Максимальний термін покарання - 12 років позбавлення волі. Вирішується питання про вручення чоловіку повідомлення про підозру.

табір рабства

табір рабства

табір рабства

Докладніше - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: У понеділок у Дніпрі десятки будинків залишаться без електропостачання. Перелік адрес