На Дніпропетровщині облаштували підземну лікарню

В Дніпропетровській області облаштували підземну лікарню, яка може забезпечити медичну допомогу у разі обстрілів або інших надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на телеграм-канал очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Підземна лікарняПідземна лікарня

Лікарня розташована в одному з медичних закладів Дніпропетровського регіону. В ній є палати, кімната інтенсивної терапії, операційна, а також зони відпочинку з мультимедіа. На випадок надзвичайної ситуації в лікарні є запаси води, медикаментів і продуктів харчування. Також у лікарні проведений Wi-Fi та встановлені альтернативні джерела енергії.

Юнисеф ДніпроЛікарі Дніпро

Облаштування підземної лікарні розпочалося на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Частину робіт заклад виконав власними силами, а потім до них підключився фонд ЮНІСЕФ.

Лисак лікарня

"Міжнародні партнери допомогли з ремонтом сховища.  Вдячний закордонним друзям за підтримку. Лікарям – за ініціативу. Адже надійне сховище – це безпека пацієнтів та медиків.

Можливість проводити невідкладні операції за будь-яких умов.
Таку взаємодію налагоджуємо за сприяння Регіонального офісу міжнародного співробітництва", - відзначив голова обласної віськової адміністрації Лисак.

Підземна лікарня

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Польщі пройшла міжнародна виставка "Rebuild Ukraine".