На Дніпропетровщині шахрайка ошукала переселенця та намагалася перетнути кордон

Мешканка Дніпропетровської області ошукала пенсіонера-пересленця з Донеччини та намагалася втекти за межі України. Правоохоронці встановили, що жінка причетна ще до кількох епізодів шахрайства на Дніпропетровщині та Полтавщині. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на пресслужбу поліції Дніпропетровської області.

Як було встановлено, у Павлограді 23 березня 2023 року жінка ошукала 81-річного переселенця з Донецької області. За словами потерпілого, невідома жінка шахрайським шляхом заволоділа його грошима. Правоохоронці встановили обставини злочину та особу зловмисниці. Вони з’ясували, що 35-річна жінка виманила персональну інформацію у дружини потерпілого, а потім зателефонувала до чоловіка, представилася співробітницею банку та повідомила, що його гроші – фальшиві. Щоб замінити грошові кошти на "справжні", зловмисниця прийшла до чоловіка та здійснила обмін. Вже пізніше пенсіонер виявив замість купюр конверти з папером та звернувся до правоохоронців.

Після скоєння злочину жінка переховувалася в різних містах України, а потім намагалася перетнути Державний кордон України, де її затримали 30 березня. Жінку доставили до Павлоградського районного відділу поліції. Затриманій вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України. Жінці тепер загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна. 1 квітня жінці обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Суд на мошенницей

Було встановлено, що загалом на рахунку жінки 4 шахрайства. Два злочини вона скоїла у 2019 році на території Полтавської області, один у цьому році у Павлограді. Також стосовно жінки скеровано обвинувальний акт до суду за вчинення аналогічного злочину на території Криворізького району.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що шахраї діють від імені партнера АТБ, пропонуючи тисячу гривень за участь в акції.