Лайфхак. Як підготувати цибулю до посадки, щоб гарантовано отримати високий урожай

Дачний сезон ось-ось розпочнеться. Досвідчені городники вже обирають сорти улюблених культур та готуються до посадки цибулі. Але є копійчаний засіб, за допомогою якого кожен господар може підготувати цибулю-сіянку так, щоб вона гарантовано дала хороший урожай і не пішла у стрілку, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Уніан.

Традиційно однією із перших на городі висаджують цибулю. Якщо погодні умови дозволяють, ви можете сміливо розпочинати цей процес.

Як підготувати цибулю до посадки

Огородники виділяють кілька основних способів, як підготувати цибулю для посадки:

  • замочування;
  • стимулювання;
  • підрізування.

Перше питання, яке виникає у городників перед посадкою цієї культури, чим обробити цибулю сіянку перед посадкою. Пам'ятайте, що цибулю необхідно добре просушити в сітці при температурі 10-15 градусів. Безпосередньо перед посадкою рекомендують розбудити цибулю. Для цього застосовують метод шок-замочування.

Спершу замочіть цибулю-сіянку у воді температурою не вище 50 градусів на 15 хвилин. Після цього опустіть її в холодну воду ненадовго.

Вважається, що цибулинки прокидаються, стають більш стійкими до грибків та несприятливих умов зростання.

У спеціалізованих магазинах вам точно порадять альтернативний спосіб замочування цибулі перед посадкою. Без добрив з магазинів не обійтися, якщо у вас на городі специфічний ґрунт, наприклад, дуже глинистий, або занадто сухий. Вибір залежить саме від специфіки умови вирощування, тому консультант точно відповість кваліфіковано, що любить цибуля при посадці.

лук на зелень

Пам'ятайте і про стимулювання. Цей метод допоможе підготувати сіянку до більш швидкого проростання. Для цього добре підходять Епін, Янтарна кислота, Циркон або препарат Stimulate. Підготуйте концентрований розчин цих стимуляторів за інструкцією та залийте ним сіянку на 5-6 годин. Після цього цибулини можна висаджувати.

Цибуля проростає швидше та ефективніше, коли сіянку підрізають. Для цього трошки укоротіть коріння перед висадкою. До речі, підрізають і верхівки цибулинок. Для соковитої цибулини рекомендують обрізати верхню частинку верху, а для швидкого проростання цибулин - зрізати 1/3 цибулинки.

Нагадаємо, раніше ми писали: До Великодня чи після. Коли краще саджати картопля 2023. Правила та народні прикмети