На Дніпропетровщині знайшли таємничий ліс з хрестами (фото)

Таємничий ліс з хрестами: розгадка знайдена? У Дніпропетровській області, поблизу Верхньодніпровська, дослідники та місцеві жителі виявили дивний ліс, де на галявині серед дерев розташовані десятки хрестів. Ця незвичайна знахідка одразу ж породила безліч теорій та містичних припущень. Про це розповість Дніпровська порадниця.

Місцезнаходження та опис:

Ліс з хрестами знаходиться між селами Мотронівка та Дмитрівка Верхньодніпровської громади. Десятки дерев'яних хрестів, закопаних у землю, стоять на галявині, оточені лісом. Поруч немає кладовища, що робить цю локацію ще більш загадковою.

Версії походження:

Місцеві жителі та користувачі соцмереж висунули різні версії щодо походження хрестів:

Деякі вважають, що хрести встановили монахи, які жили в цій місцевості.
Інші припускають, що це робота людей з психічними розладами.
Існує також думка, що хрести є символом якоїсь секти.
Деякі дослідники стверджують, що хрести могли бути встановлені в 10-11 століттях ієромонахом Петром.

крести1

Місцеві легенди:

Згідно з місцевими легендами, поблизу лісу з хрестами є камінь, який називають "Монахом". Існує повір'я, що на дорозі біля цього каменю часто трапляються ДТП.

Чи є розгадка таємниці:

Священник Вадим Василевський пролив світло на цю таємницю. Він пояснив, що ліс з хрестами належить до села Мар'янівка, де в 20-х роках XX століття служив ієромонах Макарій. За легендою, його було вбито за невідомих обставин і поховано на галявині біля села.

У 2016 році віряни Успенського храму у Вільногірську організували хресну ходу до місця поховання ієромонаха Макарія. На згадку про цю подію вони залишили на галявині хрести, подібно до "Йосафатової долини" у Вінницькій області.

Чи все так однозначно?

Незважаючи на пояснення священника, деякі місцеві жителі не згодні з ним. Вони стверджують, що з часом на галявині з'являються нові "свіжі" хрести.

Один з таких хрестів, з написом "Наталія" на аркуші паперу, був встановлений минулого року. Ця знахідка знову ж таки збудила цікавість та породила нові питання.  Як бачимо, історія лісу з хрестами є цікавим прикладом того, як переплетені реальні події, легенди та містичні уявлення.

Нагадаємо, раніше ми писали

Невідомий Дніпро. Де раніше в місті була В'язнича площа та "Тюремний замок"