На Дніпропетровщині знайшли величезну 100-літню вербу (Фото)

На Дніпропетровщині в околицях села Заріччя (раніше Верхньодніпровський район) знайшли величезну вербу, якій не менше 100 років, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на фб-сторінку "Видатні дерева Січеславського краю".

Ось така верба зростає в околицях села Заріччя (Верхньодніпровщина), - йдеться у повідомленні Петра Чегорки.

 Відомий дніпровський ботанік Вадим Манюк визначив, що цій вербі на вигляд 100 років. За його словами, ймовірно, в Україні є й старіші верби, до досягли 300 років.

Але в це віриться важко. Зазвичай вони доживають до 200 років. Даній вербі на погляд років 100. Вона цікава не стільки віком скільки своєю "фігурою". На дереві є своєрідний наплив, кап. Це щось накшталт доброякісної пухлини у людини. Походження її невідоме. Можливо, в деревину потрапило стороннє тіло. Але через це дерево дійсно виглядає як зелений велетень, - пояснив Вадим Манюк "Днепру вечернему".

Дійсно, людина поряд з таким деревом здається мініатюрною.

Дніпропетровщина славиться ще чималими деревами як Підгорянська груша, Мар'їнська верба, Дуб Володимира (Модеста) та інші.

Нагадаємо, раніше ми писали: Штраф до 1 700 грн. У Дніпрі виявляють порушників за відсутність договору на вивезення сміття