На фінальному концерті проекту «Молодий ПІРС» у Дніпрі заспівав гурт 5'nizza

Дніпрі закінчився третій сезон музичного проекту «Молодий ПІРС», який проходить у рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця».

 Під час завершального концерту на сцені Фестивального причалу виступили колективи-фіналісти – Silver Town, Karyotype та «Максимум Ти». Таємним гостем концерту став відомий український гурт – 5'nizza.

пя

«Відчули шалену енергетику дніпровської публіки. Класно, що у вашому місті проводяться такі відкриті фестивалі, на яких можуть проявити себе зовсім молоді виконавці, гурти, які тільки-но починають свій творчий шлях.

У нас у Харкові такого немає. Процвітання «Молодому ПІРСу». Нехай із цього майданчика виходить якомога більше молодих, талановитих музикантів», – сказав учасник гурту Сергій Бабкін.

Під час концерту було оголошено переможця третього сезону «Молодого ПІРСа». За кількістю голосів, набраних на каналі проекту вTelegram, ним став гурт Karyotype. Друге місце посів гурт Silver Town, третє – «Максимум Ти». Всі фіналісти отримали грошові призи.

ш

«Переповнюють емоції від перемоги. Не описати словами ці відчуття. Дякуємо всім, хто нас підтримував і голосував. Насправді дуже круто, що є такий фестиваль.

Це можливість для таких гуртів, як наш, побувати на сцені, бути почутими. Для виконавців-початківців це – найголовніше», – сказав вокаліст гурту Karyotype Данило Кука.

д

За словами Вадима Сильничого, керівника проекту «Молодий ПІРС», усі три команди, які потрапили до фіналу, – талановиті та амбітні.

«Проект, підтриманий програмою Бориса Філатова «Культурна столиця», успішно розвивається.

Із фонду цієї програми володарі І-ІІІ місць отримали грошову винагороду. Загалом приємно відзначити, що з «Молодого ПІРСа» виростають творчі музичні колективи.

Наприклад, переможець минулого року – гурт BAKENBARDY – достойно представляв Дніпро у телевізійному шоу «Х-фактор», – сказав Вадим Сильничий.

Одна із глядачок фінального концерту Ірина прийшла на захід разом із подругою. Дівчата від початку стежать за проектом «Молодий ПІРС».

«Гарна музика, талановиті гурти. Ще й такий зірковий гість – 5'nizza. Ми просто у захваті», – каже Ірина.

Довідка. Проект «Молодий ПІРС» реалізується у Дніпрі вже третій рік поспіль. За цей час у ньому взяли участь понад 100 молодих колективів і виконавців.

У рамках цього проекту щоп’ятниці протягом літа на Фестивальному причалі, біля «Сімейної лавки», проходили відбіркові концерти.

Цього року у «Молодому ПІРСі» брали участь колективи не лише з Дніпра, а й з Кропивницького, Харкова та Кам'янського. Загалом на Січеславській Набережній улітку виступив 21 гурт.

то