На гостину до Козацького Батька. У Дніпрі вшанували пам'ять історика Яворницького

Біля могили "козацького батька" Дмитра Івановича Яворницького, роковини якого відзначають 5 серпня у Дніпрі, зібралися його шанувальники. Традиційно у цей день Дніпровський національний історичний музей ім. Д. Яворницького запросив долучитися до меморіальних заходів, повідомляє Дніпровська панорама.

Цього року вшанування пам'яті подвижника історико-краєзнавчої та музейної справи Придніпров'я відбулося у форматі круглого столу "Археологічні розшуки Дмитра Яворницького"  та лекції в Садибі-музеї "MEMORIAE VITAE: Історія поховання та вшанування пам'яті Дмитра Яворницького", яку прочитав іторик Максим Кавун.

В рамках курглого столу відбулося пряме включення з діючою експедицією музею на Приоріллі на чолі з завідувачем відділу археології Олександром Старіком.

Дніпряни традиційно прийшли вклонитися до могили Дмитра Івановича. Лунали слова поваги та вдячності від колег з музею - Січеславської Просвіти (голова Сергій Тютюнник) та Краєзнавчо-культурного товариство ДІЯ (голова Яна Тимошенко), кобзар заспівав пісню, шанувальники поклали квіти.

Фото Борис Ковтонюк.

Нагадаємо, раніше ми писали: Лікував декілька поколінь мешканців. У Дніпрі пішов з життя відомий лікар-педіатр Олександр Клименко