На скільки у Дніпрі може зрости тариф на електроенергію. Прогноз експертів

Все частіше з'являється інформація про збільшення тарифу на електроенергію для населення. Стало відомо, що все ж зросте. Але підвищуватимуть тариф не відразу, а поетапно. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на сайт видання "Українська енергетика".

Про необхідність підвищити тариф на електроенергію говорять і в Кабміні, проте поки що невідомо, який сценарій для цього буде обрано.

За одним із варіантів підвищення буде відбуватися протягом 2-3 років, а інші припускають, що ціну можуть підняти за один раз, підвищивши вартість кіловата в 3,5-4 рази.

квитанции

Якщо тариф буде підвищено за раз, то виникне потреба надання субсидій незахищеним верствам населення. За підрахунками економістів, йдеться про суму 40 млрд. гривень на рік додатково. У той же час, вже сьогодні держава витрачатиме на дотації енергетичної галузі 140 млрд гривень, тобто підвищення тарифів обійдеться дешевше, ніж витрати на підтримку галузі.

Звісно, ​​за такого підвищення тарифу багато родин просто не зможуть платити за електроенергію. Насамперед йдеться про ті сім'ї, в яких є громадяни працездатного віку, які офіційно ніде не працюють.

На думку експертів, найімовірнішим є поетапне підвищення тарифу на електроенергію.

Тарифи на електроенергію не зростуть у чотири рази, тобто до розрахункової вартості електроенергії. Припускаю, що вони підвищаться приблизно на 30-40% - до 2,3-2,5 грн. за кВт-годину, - каже голова Спілки споживачів. комунальних послуг Олег Попенко.

При цьому експерти не виключають, що диференціація обсягів споживання матиме не два ступені підвищення, як на сьогодні, а навіть три. Однак як будуть піднімати тариф і коли – рішення поки що немає.

Раніше ми писали про: Від тепла до холоду: температура розгойдалася у Дніпрі