НАБУ і САП повідомили про підозру народному депутату Дубневичу, який організував розкрадання газу на понад 2 млрд грн

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату України, який організував розкрадання газу на понад 2,1 мільярди гривень та легалізував незаконний прибуток. І хоча антикорупційні органи не називають імені та прізвища підозрюваного, вже відомо, що ним є Ярослав Дубневич, народний депутат України. Він організував схему заволодіння державним газом через підкотрольні йому Новороздільську та Новояворівську ТЕЦ. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на інтернет-видання Слово і Діло.

Повідомляється, що нардеп є шостим підозрюваним у справі розкрадання газу на мільярди гривень. Обвинувальні акти щодо п’яти учасників схеми вже скерували до суду.

На підконтрольні Дубневичу Новороздільську та Новояворівську ТЕЦ у Львівській області накладено арешт. Дубневич реалізував цю схему протягом 2013-2017 років, а службовці цих теплоелектроцентралей заволоділи природним газом.

Раніше Верховна Рада зняла з депутата групи "За майбутнє" Ярослава Дубневича недоторканність, а ВАКС обрав йому запобіжний захід – заставу розміром 100 млн грн, пізніше сума була знижена до 90 млн грн.

У САП повідомили, що 10 жовтня нардеп Дубневич не з'явився до НАБУ за повісткою та не відповідав на телефонні дзвінки від детективів. Захисники нардепа повідомили слідству, що не володіють інформацією про місце перебування останнього і телефонного зв'язку з ним також не мають. Повідомляється, що слідство так і не знайшло депутата.