Найкоротша вулиця Дніпра: історія та легенди

У Дніпрі є безліч цікавих пам'яток, серед яких одна вирізняється своєю унікальністю. Йдеться про найкоротшу вулицю Дніпра - вулицю Резничну, повідомляє Дніпровська панорама.

Вулиця Резнична розташована на набережній Дніпра. У довжину вона всього 100 метрів, а розташований на ній лише один будинок – №9.
Історія вулиці Резничної сягає корінням у XIX століття. На той час тут мешкала велика єврейська громада, і вулиця отримала свою назву від професії різьбярів, які там мешкали. Резник - це людина, яка займається вибоєм худоби та птиці відповідно до релігійних традицій.

найкоротша вулиця Дніпра
1931 року Дніпро пережив страшну повінь, яка зруйнувала багато будинків у місті. Вулиця Резнична також не уникла цієї долі. Внаслідок повені було зруйновано перший будинок на вулиці, а решту - пошкоджено.
Міська легенда свідчить, що на вулиці Резничній мешкає домовик. Він вважається покровителем будинку № 9, і багато жителів міста вірять, що він приносить удачу. Може тому з усіх будинків на цій вулиці до сьогодні “дожив” тільки цей.

Також раніше ми писали Місце сили Дніпра: загадковий острів Кодачек, де можна відновити внутрішню гармонію