Найкращий літній десерт: рецепт пирога з малиною та білим шоколадом

Влітку українські господарки мають багатий вибір свіжих ягід, з якими можна приготувати смачні десерти. Одним з таким десертів є пиріг з малиною та білим шоколадом, рецептом приготування якого ділиться "Дніпровська панорама".

Інгредієнти для пирога з малиною та білим шоколадом:

  • Малина - 200-250 г.

Для тіста:

  • Борошно пшеничне в/г - 200
  • Вершкове масло - 100 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Цукор - 50 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

Для заливки:

  • Вершки (20%) - 300 г
  • Білий шоколад - 200 г
  • Жовтки - 4 шт.
  • Ванільний цукор - 1/2 ч. л.

Приготування пирога з малиною та білим шоколадом:

  1. Готуємо тісто. В миску просіяти борошно, додати цукор, ванільний цукор і порізане невеликими шматками холодне масло. Все перетерти до дрібних крихт.
  2. Додати яйце і швидко замісити тісто, щоб масло не встигло розтопитись. Тісто загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на півгодини.
  3. Потім тісто розкачати на присипаній борошном стільниці і викласти у форму, сформувавши високі бортики.
  4. Тісто застелити папером для випічки і зверху насипати квасолю, горох і т.п., щоб не сповзали бортики і тісто під час випікання не здувалося. Форму помістити у заздалегідь розігріту до 190 °С духовку на 15 хв.
  5. Після цього папір з вантажем забрати і випікати тісто ще 5-7 хв. при t 190 °С
  6. Готуємо заливку. Вершки довести до кипіння, але не кип’ятити. Гарячими вершками залити білий шоколад і ретельно перемішати ложкою до однорідності. Плитковий шоколад слід заздалегідь поламати на невеликі шматки.
  7. У теплу (близько 36°С) вершково-шоколадну суміш додати жовтки і ретельно перемішати вінчиком до однорідності. Заливка готова.
  8. На тісто викласти малину і залити отриманою сумішшю. Температуру духовки зменшити до 160 °С і випікати пиріг приблизно 45 хв. або до готовності. Начинка пирога має добре схопитись.

Літній пиріг з малиною та білим шоколадом готовий! Смачного!