Найсмачніша молода кукурудза за 10 хвилин. Секретний прийом
Сезон кукурудзи в Україні настає в серпні. З перших тижнів місяця на ринках починають продавати красиві жовті качани. Солодку цукрову кукурудзу люблять не тільки в Україні, а й у всьому світі. Як же правильно варити кукурудзу, що зробить її м'якше, пише Дніпровська панорама.
Купуємо жовту, або мармурову — ту, що двох кольорів — білого і жовтого. Купувати варто в свіжому листі, а не підсохлому.
Перед відварюванням зняти це листя, половиною вистелити дно каструлі, в якій варитимете. Потім укласти кукурудзу. Якщо трохи не влазить — можна обрізати один край, або розрізати навпіл.
Далі кукурудзу потрібно накрити другою половиною листя, залити водою та поставити на повільний вогонь. Якщо вона спливає — притиснути тарілкою і накрити кришкою.
Більшість сортів кукурудзи вже за 7-10 хвилин кипіння будуть готові.
Заберіть із вогню та тримайте її у воді. Їсти можна через 15-20 хвилин.
Секретний прийом - варіння на молоці
Є ще один хитрий прийом, при якому кукурудза стає солодкою і м'якою. Так кукурудзу можна варити дітям. Для цього способу зазвичай беруть зрілі або старі качани.
Закип'ятіть воду і додайте туди молоко будь-якої жирності (3 частини молока на 1 частину води) і 100 г вершкового масла.
Якщо у вас молоді качани, то вистачить 6-8 хвилин. Зрілу або кормову - до 30 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали: В Україну насувається потужний циклон. Як зміниться погода в Дніпрі (Карта)