Найсмачніша молода кукурудза за 10 хвилин. Секретний прийом

Сезон кукурудзи в Україні настає в серпні. З перших тижнів місяця на ринках починають продавати красиві жовті качани. Солодку цукрову кукурудзу люблять не тільки в Україні, а й у всьому світі. Як же правильно варити кукурудзу, що зробить її м'якше, пише Дніпровська панорама.

Купуємо жовту, або мармурову — ту, що двох кольорів — білого і жовтого. Купувати варто в свіжому листі, а не підсохлому.

Перед відварюванням зняти це листя, половиною вистелити дно каструлі, в якій варитимете. Потім укласти кукурудзу. Якщо трохи не влазить — можна обрізати один край, або розрізати навпіл.

Далі кукурудзу потрібно накрити другою половиною листя, залити водою та поставити на повільний вогонь. Якщо вона спливає — притиснути тарілкою і накрити кришкою. 

Більшість сортів кукурудзи вже за 7-10 хвилин кипіння будуть готові.

Заберіть із вогню та тримайте її у воді. Їсти можна через 15-20 хвилин.

кукурудза

Секретний прийом - варіння на молоці

Є ще один хитрий прийом, при якому кукурудза стає солодкою і м'якою. Так кукурудзу можна варити дітям. Для цього способу зазвичай беруть зрілі або старі качани.

Закип'ятіть воду і додайте туди молоко будь-якої жирності (3 частини молока на 1 частину води) і 100 г вершкового масла.

Якщо у вас молоді качани, то вистачить 6-8 хвилин. Зрілу або кормову - до 30 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали: В Україну насувається потужний циклон. Як зміниться погода в Дніпрі (Карта)