Народне свято 2 червня: що потрібно робити, щоб намріяне здійснилось

Сьогодні, 2 червня, в Україні та в усьому світі відзначають такі події: День працівників місцевої промисловості, День очищення водойм, День працівників водного господарства, Міжнародний день людей, які пережили рак, Всесвітній день боротьби зі шкідниками, День меліоратора. В православному календарі день пам’яті святого Никифора, повідомляє Дніпровська порадниця.

Яке сьогодні церковне свято

День пам'яті святого Никифора. Він жив у VIII-IX століттях і був родом з Константинополя. Від дитинства його батьки виховували у глибокій вірі та християнських цінностях. Його батько, Федір, був секретарем при імператорі, але був вигнаний за іконошанування. Після смерті батька, його мати Євдокія повернулася до Константинополя і стала черницею.

Никифор отримав гарну освіту і в юності захоплювався читанням духовних книг та вивченням Святого Письма. Він служив радником у дворі імператора Лева IV і вів доброчесне життя, ревно захищаючи святі ікони. Згодом він відмовився від світського життя і оселився біля Босфору, де заснував монастирську обитель і збудував церкву.
815 року, за правління імператора Лева Вірменина, Никифора заслано в монастир через його опозицію до іконоборчої єресі. Після тринадцяти років у вигнанні, він помер. Його мощі, які пролежали в землі дев’ятнадцять років, були урочисто перенесені до Константинополя.

Прикмети 2 червня

  • Ввечері сонце закрили хмари — чекайте на дощ.
  • Соловей співає всю ніч — наступного дня буде хороша погода.
  • Дощить — до великого урожаю грибів та льону.

Що сьогодні не можна робити

Заборонялося цього дня братися за сухе прибирання, вважалося, що воно принесе у будинок нещастя і фінансові негаразди. Також намагалися надто сильно не вбиратися, не робити святкові зачіски. Все це могло накликати нечисту силу, яка забере красу. Забороняється сваритися, а якщо вже так сталося, то обов'язково попросіть вибачення, інакше конфлікт затягнеться надовго.

Що можна робити сьогодні

Дівчата обов'язково плели вінки з в'юна. Під час цієї роботи думали про майбутнє. Вважалося, що усе намріяне неодмінно здійсниться.

Іменини

Сьогодні, 2 червня, День ангела святкують Дмитро, Іван, Костянтин, Ян, Марія, Уляна, Юліана.

Також раніше ми писали Навіщо класти лавровий лист у горщик з квітами. Секрети досвідчених квітникарів