Народне свято 27 червня: чому сьогодні не варто вирушати у подорож та робити пропозицію

Сьогодні, 27 червня, Всесвітній день працівників промисловості. Віряни вшановують пам'ять блаженного священномученика єпископа Миколая Чарнецького та інших. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Що сьогодні за церковне свято

27 червня в церковному календарі – день пам’яті блаженного священномученика єпископа Миколая Чарнецького та інших. Він також відомий як "український святий Микола", був видатним церковним діячем Української Греко-Католицької Церкви. Його життя та служіння залишили глибокий слід у вірних сердець.
Блаженний Миколай Чарнецький народився 14 грудня 1884 року у селі Семаківці, що належить до Городенківського району на Івано-Франківщині. Він був монахом-редемптористом, єпископом, місіонером та новомучеником. Протягом свого життя він віддавав себе служінню Богу та людям. Його молитви та духовні настанови були великою підтримкою для вірних.

1931 року його висвятили на єпископа (апостольського візитатора) для католиків східного обряду на Волині та Поліссі. Він був першим редемптористом, який отримав такий високий сан. Під час сталінських репресій він опинився в ГУЛАГу, але не зрадив своїм переконанням. 2 квітня 1959 року блаженний Миколай Чарнецький помер у Львові.

Що не можна робити 27 червня

  • Забороняється ображатися, злитися, сваритися.
  • Не можна робити пропозицію — шлюб виявиться невдалим.
  • Не варто переїжджати чи вирушати у далеку дорогу.

Народні прикмети і традиції на 27 червня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: дощить — до бабиного літа буде сиро;
  • вранці квіти не розпустилися — чекайте на дощ;
  • багато бджіл літає — буде посуха;
  • стоїть ясна погода — таким літо буде.

Дуже важливо цього дня бути щедрим і добрим, допомагати ближнім. В давнину наші предки вірили, чим більше 27 червня віддасиш, тим більше пізніше отримаєш.

Іменини

Які сьогодні іменини: Олександр, Володимир, Георгій, Іван, Петро, Ян, Іванна, Яна.

Талісман дня

Талісманом людини, народженої 27 червня, є смарагд. В народі цей камінь називають "небесним лікарем". В давнину вважалося, що смарагд допомагає побачити своє майбутнє.

Також раніше ми писали Народне свято 26 червня: чому сьогодні не варто вінчатися