Народження шишок. У лісі під Дніпром відбувається диво (Фото, відео)

Нині не в усіх є можливість вибратися до лісу, подихати свіжим повітрям, поспостерігати, як змінюється навколо природа. Зробити це можна разом з Дніпровською панорамою, коресподенти якої зазирнули в святая святих і покажуть, як у лісі під Дніпром народжуються шишки.

Крім того, молоді соснові шишки можуть укріпити ваш імунітет. Із зібраних молодих соснових шишок варять в лікувальних цілях варення.

Йти їх збирати слід у травні, коли зацвіте шипшина. Для збору треба вибирати дерева не надто старі і висотою трохи вище за людський зріст - саме вони активно випускають нирки і їх простіше збирати без додаткових зусиль. Вибирайте ліси далеко від великих міст, автомагістралей та трас, промислових підприємств та сміттєзвалищ.

Найсмачнішими вважаються «молочні», тобто молоді зелені шишки довжиною від 1,5 до 2,5 см. Тільки не варто очікувати, що молоді шишки на тому самому дереві з'являються щороку – сосна може «плодоносити» і раз на три року. При зборі звертайте увагу не тільки на розмір: важливий колір та якість шишки! Вона має бути зеленою, трохи липкою (смолистою) і в міру щільною, розрізаючи її, вам доведеться прикладати зусилля.

Мало хто знає, але є чоловічі та жіночі шишки. Чоловічі виробляють пилок і відцвітають на початку літа, жіночі шишки якраз і підлягають збиранню. Їх легко відрізнити. Чоловічі - дрібні, овальні, трохи жовті і зібрані в тісні групи.

народження шишок

народження шишок

народження шишок

народження шишок

народження шишок

народження шишок

народження шишок

народження шишок

народження шишок

Сосна активно пішла в ріст. Нові пагони відростають навіть на найменших сосонках.

росте сосна

росте сосна

росте сосна

росте сосна

Приправа із сосновими шишками для м'яса

Приготуйте соляний розчин із розрахунку 1 л води на 50 г кухонної солі. Замочіть у ньому шишки на 3 год. Промийте під холодною проточною водою. Наріжте шишки на тонкі скибочки і перекладіть у миску. Посипте кухонною сіллю з розрахунку 1 кг шишок – 30 г солі. Накрийте ємність рушником і залиште при кімнатній температурі на 24 години. Підготовлені шишки потрібно висушити. Для цього розкладіть їх в один шар на чистому папері або натуральній тканині в приміщенні, що добре провітрюється, не під прямим сонячним промінням. Коли шишки набудуть темного кольору, вони готові. У теплу суху погоду зазвичай відбувається за 2-3 дні. Сухі шишки подрібніть у блендері до дрібної крихти. Посипайте готове м'ясо, враховуючи, що це солона приправа - не пересоліть страву.

Сосновий чай для бадьорості

Для приготування корисного та тонізуючого чаю залийте шишки водою з розрахунку 10-12 не найдрібніших шишок на 1 л рідини. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до слабкого та варіть 4-6 хв. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на 1-3 години. Процідіть і додайте настій по 2-2,5 ст. л. на 200 мл звичайного чорного чаю. Такий чай можна пити і з медом.

Напій допомагає при анемії, застудних захворюваннях, підвищеному тиску. Пити його слід не частіше ніж 2 рази на добу.

Сосновий сироп від кашлю

1 кг молодих шишок наріжте невеликими шматочками. Перекладіть у банку і засипте 500 г дрібного цукру. Банку щільно закрийте та залиште на 7-10 днів. Сироп, що вийшов, злийте, а шишки використовуйте, наприклад, для варіння варення. Сироп пийте протягом дня не більше 2 ст. л.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі розцвіли чорні тюльпани, серед них виявили Бабу Ягу (фото, відео)