Насосні станції та станції водовідведення Дніпра готові до будь-яких надзвичайних ситуацій, – директор КП «Дніпроводоканал»

Живить понад 15 тис. мешканців Дніпра, за добу перекачує близько 2 тис. куб. м води – одна із насосних станцій лівобережжя готова до будь-яких надзвичайних ситуацій. Її звели ще наприкінці 1980 року, а у 2020-му оновили насосне обладнання, перетворювачі частоти. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

насосна станціянасосна станція2

За три роки ці насоси себе чудово показали та повністю виконують свою функцію. Вони відомої італійської фірми та найкращі у Дніпрі. Ми також підготувались і до надзвичайних ситуацій. Встановили на станції генератор потужністю 65 кВт. Також провели навчання з персоналом для перемикання станції в автономний режим для подальшої роботи насосного обладнання, - прокоментував начальник дільниці підвищувальних насосних станцій Максим Сідєков.

Усі міські станції продовжують підготовку до зими.

Майже всі насосні станції, де це дозволяється, ми обладнали альтернативними джерелами енергії та вже провели всі необхідні випробовування. Роботу у цьому напрямі продовжуємо, - запевнив директор КП «Дніпроводоканал» Юрій Гамазинський, який 10 листопада чергує по місту. 

Він також перевірив одну із станцій водовідведення. Вона приймає стоки з більшої частини лівобережжя – від  30 тис. мешканців.

На станції водовідведення провели реконструкцію у 2020 році – встановили сучасне обладнання. Це насоси, частотники, відремонтували грабельне відділення та електрику. Таким чином ми швидше та з найменшими енергозатратами виконуємо необхідну роботу, – розповів начальник насосної станції водовідведення Євген Коваленко. 

Станцію також підготували до надзвичайних ситуацій.

Тут встановили дизельний генератор потужністю 110 кВт для безперебійної роботи. На інших – також розмістили альтернативні джерела енергії. Це потрібно, аби в нас була можливість викачувати стоки з будинків дніпрян, – додав черговий по місту Юрій Гамазанський. 

Також він проінспектував пункт незламності по вул. Ю. Залюбовської, 7.

Він оснащений усім необхідним: генератор, подовжувачі, є аптечка, запас питної та технічної води, електрочайник, обігрівач, облаштували дитячий куточок. Тобто за будь-якої надзвичайної ситуації мешканці можуть прийти сюди, зігрітися, випити чаю та кави, підзарядити телефони та  гаджети, попрацювати або просто перечекати. У місці єднання дніпрян також є інтернет, місце для відвідувачів з тваринами та кімната матері та дитини, – підсумував Юрій Гамазинський.

насосна станція5насосна станція3

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі почався опалювальний сезон. Коли тепло з'явиться в усіх оселях.