Не бійтесь експериментувати на кухні. Вареники з сиром та маком

Вареники з сиром та маком – невід'ємна страва української кухні. Такі вареники подаються на десерт, адже вони мають ніжне тісто та солодку й ароматну макову начинку. Для того, щоб вареники виглядали максимально апетитно, для декору та покращення смакових якостей використовують сметану, мед, ягоди чи ягідне пюре тощо. Оскільки для вареників ми використовуємо заварне тісто, блюдо вийде дуже ніжним, повідомляє Дніпровська панорама.

Для тіста потрібно:

  • борошно – 500 гр.
  • окріп – 250 гр.
  • олія – ​​4 ст.л.
  • дрібка солі
  • щіпка цукру

Начинка:

  • сир – 450 гр.
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 3 ст.л.
  • мак – 1 ч.л.
  • вершкове масло – 70 гр.

Для присипки та подачі:

  • цедра лимона – 1 ч.л.
  • вершкове масло

Приготування:

У просіяне борошно влити окріп, олію, додати щіпку цукру та солі, замісити тісто.


Накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 30 хвилин.

У сир додати яйце, цукор, мак, все перемішати.

Тісто розділити на 2 частини, одну частину розкотити, за допомогою чашки сформувати заготовки для вареників, наповнити кожну заготовку начинкою та защепити.

У вас вийде 25 вареників з сиром, з другої частини тіста можна зробити вареники з картоплею та капустою.

Варити в підсоленій воді близько 1 хвилини після закипання води, помішуючи ложкою, щоб вареники не пристали до дна каструлі.

Готові вареники полити розтопленим вершковим маслом, зверху присипати маком і цедрою лимона.

Подавати зі сметаною.

Нагадаємо, раніше ми писали: Ці огірочки на мінералці розлітаються на раз-два. Будете готувати щодня