Неймовірний закусочний печінковий торт. Крем може бути різним (рецепт)
Печінковий торт – це красиво, дешево та дуже смачно. Багатьом подобається ця страва за доступність продуктів та простоту приготування. Його можна подати на святковий стіл. А можна приготувати на вечерю. Адже іноді так хочеться порадувати свійських навіть у будні, пише Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Куряча печінка – 500 гр
- Сметана – 2 стол. л.
- Яйця – 2 шт.
- Пшеничне борошно - 80 гр
- Рослинна олія (для смаження коржів) – 2 стол. л.
- Сіль - за смаком
Для змащування:
- Морква – 450 гр
- Цибуля ріпчаста - 200 гр
- Сіль - за смаком
- Майонез – 100 гр
- Часник – 2 зубч.
Приготування:
Печінковий торт робитимемо з прошарком з тушкованих овочів: моркви та цибулі. Я взяла три моркви та три цибулини. Моркву очищаємо та натираємо на тертці. Цибулини також очищаємо і дрібно ріжемо. Потім викладаємо овочі на сковороду, солимо і тушкуємо до готовності. При тушінні можна додати пару ложок олії або невеликий шматочок вершкового масла. Але пам'ятайте, що з цього збільшиться калорійність страви. Але й смак овочів стане більш насиченим.
Поки овочі тушкуються, займемося приготуванням тіста. Курячу печінку промиваємо під холодною проточною водою. Потім залишаємо її на деякий час у друшляку, щоб стекла зайва вода. Закладаємо печінку в чашу блендера та подрібнюємо.
Потім додаємо два яйця та дві ложки сметани. Солимо. Перемішуємо за допомогою блендера.
Виливаємо отриману суміш у глибоку миску. Насипаємо півсклянки борошна. Перемішуємо до одержання однорідної суміші. Тісто має вийти густим, приблизно як на оладки. Якщо вийшло дуже густим, його можна розбавити молоком чи водою. Якщо ж воно вийшло рідким, то додайте трохи борошна.
На розігріту сковороду наливаємо трохи олії. Краще використовувати сковороду з антипригарним покриттям. На ній витрата олії менша, а значить і менша калорійність страви. Потім ополоником наливаємо печінкове тісто. Обсмажуємо коржі з обох боків. Вони смажаться досить швидко - буквально 1,5 - 2 хвилини з кожного боку.
Викладаємо стопкою готові коржі. Даємо їм трохи охолонути. У мене вийшло 12 коржів діаметром приблизно 13-14 см.
Очищаємо два зубочки часнику, пропускаємо їх через прес і змішуємо зі 100 грамами майонезу. Отриманою сумішшю змащуємо корж.
Потім поверх викладаємо приблизно пару столових ложок тушкованих овочів. Поступово розподіляємо їх по всій поверхні коржа.
Поверх коржа з овочами викладаємо наступний корж. Його так само змащуємо майонезом із часником. Потім знову шар овочів.
Так робимо з усіма коржами. Наприкінці можна трохи придавити коржі. Але робіть це акуратно. Прикрашаємо верх торта рубаною зеленню. Можна прикрасити тертим сиром чи натерти варене яйце. Печінковий торт відноситься до категорії холодних закусок, тому бажано йому дати постояти, щоб просочитися хоча б кілька годин.
Варіанти прошарку коржів:
- майонез з часником без овочів
- майонез, часник, сир і тушковані овочі (цибуля, морква, кабачок)
- майонез зі смаженими грибами та обсмажені подрібнені волоські горіхи
- морква по-корейськи. Для зручності її можна подрібнити в блендері
- тушковані баклажани з помідорами
- сирний сир зі сметаною
Нагадаємо, раніше ми писали: Секретний рецепт. Пишні сирники в духовці та без олії