Неймовірно смачний салат з баклажанів та болгарського перцю: літо на тарілці

Завдяки простим інгредієнтам та швидкому приготуванню, цей салат ідеально підходить для будь-якої нагоди. Він стане чудовою закускою, доповненням до обіду або вечері, або навіть легкою самостійною стравою, повідомляє Дніпровська порадниця.

Секрет неймовірного смаку салату криється в його заправці. Пікантний соєвий соус, ароматна олія, солодкий мед, гостра діжонська гірчиця та духмяний часник створюють неповторну гармонію смаків, яка чудово підкреслює свіжість баклажанів та болгарського перцю.

Не забудьте додати до салату свіжу зелень – кріп, петрушку та зелену цибулю – щоб зробити його ще більш ароматним та апетитним.

Інгредієнти

Баклажани - 2 шт.
Болгарський перець - 3 шт.
Цибуля - 2 шт.
Зелень - кріп, петрушка, зелена цибуля.

Заправка

Соєвий соус - 4 ст. л.
Олія - 3 ст. л.
Мед - 1 ст. л.
Діжонська гірчиця - 1 ст. л.
Часник - 6 зубчиків.

Приготування

  1. Беремо баклажани, миємо та нарізаємо на однакові смужки, перекладаю в миску, посипаю сіллю та залишаю на 15 хвилин, щоб з них вийшла гіркота. Так само нарізаю болгарських перець, на сковорідку наливаю трохи олії, нагріваємо, смажимо перець. 
  2. Ріжу синю та білу цибулю, додаю сіль, пережимаю, нарізаю кріп, петрушку. Баклажани промиваю, далі обсмажую до готовності (золотистої скоринки), усі інші інгредієнти складаю в одну миску, роблю заправку, беру соєвий соус, олію, мед, діжонську гірчицю, вичавлюю часник, усе перемішую, заливаю в миску та перемішую.

Також раніше ми писали Сирні палички за 20 хвилин: хрусткі, ситні, ідеальні для будь-якої нагоди