Невідома Дніпропетровщина: у Кривому Розі можна знайти унікальні марсіанські краєвиди (Фото)

У Покровському районі Кривого Рогу можна побачити українські Гранд-Каньйони та навіть марсіанські ландшафти. Неймовірної краси пейзажі показав в мережі криворізький блогер з ніком Анатолій Урбан Новак, повідомляє Дніпровська панорама.

За його словами, у Покровському районі Кривого Рогу можна знайти шматочок Марсу. Балка Крутий Яр, яка розташована неподалік від старих криворізьких фабрик та шахт, іноді дивує своїми пейзажами. Сюди зливали воду, яку викачали з-під землі, тому утворилася невеличка штучна водойма. 

У ґрунті балки велика кількість пилу, який містить у собі залізо, тому він окислився та набув яскраво-червоного кольору. 

На землі утворилися тріщини завдяки рясним весняним дощам, які розмили грязюку. Коли припекло сонце, ґрунт потріскався, а водойму висушило майже повністю. Ці фото були зроблені у 2020 році, тому достеменно невідомо, чи посприяла цьогорічна погода створенню марсіанських краєвидів. Однак вони й досі вражають уяву.

До всього знімки зробив талановитий фотограф, використавши й технічні засоби у вигляді дрону.

Нагадаємо, раніше ми писали: Невідома Дніпропетровщина: у Кам'янському знаходиться унікальний католицький костел (Відео)