Невідома Дніпропетровщина: у Кривому Розі можна знайти унікальні марсіанські краєвиди (Фото)

У Покровському районі Кривого Рогу можна побачити українські Гранд-Каньйони та навіть марсіанські ландшафти. Неймовірної краси пейзажі показав в мережі криворізький блогер з ніком Анатолій Урбан Новак, повідомляє Дніпровська панорама.

За його словами, у Покровському районі Кривого Рогу можна знайти шматочок Марсу. Балка Крутий Яр, яка розташована неподалік від старих криворізьких фабрик та шахт, іноді дивує своїми пейзажами. Сюди зливали воду, яку викачали з-під землі, тому утворилася невеличка штучна водойма. 

У ґрунті балки велика кількість пилу, який містить у собі залізо, тому він окислився та набув яскраво-червоного кольору. 

На землі утворилися тріщини завдяки рясним весняним дощам, які розмили грязюку. Коли припекло сонце, ґрунт потріскався, а водойму висушило майже повністю. Ці фото були зроблені у 2020 році, тому достеменно невідомо, чи посприяла цьогорічна погода створенню марсіанських краєвидів. Однак вони й досі вражають уяву.

До всього знімки зробив талановитий фотограф, використавши й технічні засоби у вигляді дрону.

Балка Крутий Яр, Кривий Ріг

Балка Крутий Яр, Кривий Ріг

Балка Крутий Яр, Кривий Ріг

Балка Крутий Яр, Кривий Ріг

Балка Крутий Яр, Кривий Ріг

Нагадаємо, раніше ми писали: Невідома Дніпропетровщина: у Кам'янському знаходиться унікальний католицький костел (Відео)