Незвичайна ящірка вразила жителів Дніпропетровщини

Мешканці Дніпропетровщини, які відпочивали на дачі, стали свідками незвичайного видовища. Їхню увагу привернула ящірка з жовто-блакитним забарвленням, що одразу ж кинулося в очі. Соцмережі одразу почали активно обговорювати таку незвичну "окрасу" ящірки. Хтось навіть стверджував, що її пофарбували. Подробиці цієї історії розповість Дніпровська порадниця.

Яскрава істота одразу ж привернула увагу людей, адже її кольори дивовижно збігалися з кольорами українського прапора. Фотографії ящірки, зроблені на місці, швидко поширилися в соціальних мережах, викликавши фурор серед користувачів.

Деякі коментатори висловлювали сумніви щодо природності такого забарвлення, припускаючи, що ящірку штучно пофарбували. Однак, як зазначають фахівці, плазуни з таким забарвленням дійсно існують у природі.

Щоправда, як з'ясувалося, плазуни з таким забарвленням дійсно існують у природі. Цей вид ящірок зветься Зелена ящірка (Lacerta viridis) і є одним із 8 видів роду Lacerta, представлених у фауні України. Її жовто-блакитне забарвлення може варіюватися залежно від віку, статі та місця проживання.

Важливо зазначити, що зелена ящірка занесена до Червоної книги України як вразливий вид. Це означає, що вона потребує охорони та захисту. Цей вид ящірок може жити до 25 років.

Зелена ящірка – це хижак, який харчується комахами, павуками та дрібними хребетними. Вона відіграє важливу роль у екосистемі, контролюючи чисельність шкідників.

На щастя, дніпряни, які знайшли ящірку, не стали їй шкодити. Після імпровізованої фотосесії вони видалили з її шиї кліщів та відпустили на волю.

Цей випадок ще раз підкреслює багатство та різноманіття української природи. Важливо пам'ятати, що всі дикі тварини, навіть ті, які здаються незвичайними, потребують нашої поваги та захисту.