Як приготувати бісквіт на кефірі. Простий рецепт, пишний результат
Як приготувати бісквіт на кефірі. Рецепт настільки простий, що з його приготуванням легко впорається навіть дитина. Записуйте або зберігайте рецепт, він вам обов'язково знадобиться. Про це розповість Дніпровська порадниця.
Бісквіт на кефірі - це чудовий варіант для швидкого та простого приготування домашньої випічки. Він вимагає багато інгредієнтів, а сам процес приготування займає мінімум часу.
Цей бісквіт виходить пишним, пористим та ніжним, а завдяки кефіру він має трохи кислуватий смак, який чудово поєднується з різними кремами, фруктами та ягодами.
Дуже швидкий бісквіт на кефірі - пухкий, повітряний, легкий!
Складові
борошно-3 склянки;
Кефір – 0,5 літра;
яйце - 2 штуки;
цукор - 2 склянки (можна менше);
сода - 1 ст.л. без гірки;
рослинна олія - 2 ст.л.
Приготування
Наливаємо у велику миску кефір, додаємо соду, яйця, цукор, борошно та олію. Спочатку соду додаю в кефір, добре перемішую, чекаю, коли відбудеться реакція і потім додаю інші продукти. Якщо прошалюватимете бісквіт солодким кремом, то в тісто додавайте менше цукру.
Збиваємо міксером до одержання однорідної маси.
Виливаємо у форму і випікаємо в духовці при 180 ° С, до сухого сірника.
Цей бісквіт чудово підходить як основа для торта з кремом або можна просто так з варенням.
Поради:
Для більш насиченого смаку бісквіту можна використовувати домашній кефір.
Якщо у вас немає розпушувача, ви можете замінити його на 1 ч. л. гашеної оцтом соди.
До тіста можна додати родзинки, цукати, горіхи або інші сухофрукти.
З готового бісквіту можна зробити торт, розрізавши його на два коржі та промазавши кремом.
Бісквіт можна використовувати для приготування тістечок, рулетів та інших десертів.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали
Воздушные пампушки на кефире: секрет идеального теста