Незвичайні арт-об'єкти Дніпра: "Лекторій" біля головного корпусу ДНУ (фото)

До 100-річного ювілею Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара у 2018 році біля головного корпусу з'явився незвичайний арт-об'єкт під назвою "Лекторій". Це 17 стільців різної висоти, які одразу стали улюбленим місцем для фотосесій студентів, містян та туристів, повідомляє Дніпровська порадниця.

Незвичайні арт-об'єкти Дніпра: "Лекторій" біля головного корпусу ДНУ

Символ досягнень та амбіцій

Спочатку на стільцях було нанесено написи, що символізували посади та звання, яких досягли випускники ДНУ. Серед них - президент України, прем'єр-міністр, олімпійський чемпіон, мер Дніпра, "опонент Ейнштейна", "професор Гарварду" та навіть "космічний міністр". Ці написи підкреслювали велич університету та його випускників, адже саме тут навчалися такі відомі особистості, як другий президент України Леонід Кучма та міський голова Дніпра Борис Філатов. Згодом ці написи було знято.

Незвичайні арт-об'єкти Дніпра: "Лекторій" біля головного корпусу ДНУ

За задумом авторів, "Лекторій" символізує одночасно погляд у минуле та майбутнє. Колись на цих стільцях сиділи видатні особистості, а тепер вони нібито запрошують досягти успіху та нових вершин сучасних студентів.

Незвичайні арт-об'єкти Дніпра: "Лекторій" біля головного корпусу ДНУ

Місце тяжіння та натхнення

"Лекторій" став справжнім магнітом для містян та гостей Дніпра. Це місце, де можна не лише зробити оригінальне фото, але й відчути атмосферу знань та амбіцій, що панує в одному з найстаріших університетів України.

Також раніше ми писали Загублений скарб парку Шевченка: історія про амфітеатр, який зник (фото)