Незвичайний рецепт солоної мойви: смачна закуска за 12 годин

Мойва – це недорога, але дуже смачна риба, з якої можна приготувати багато цікавих страв. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом незвичайної солоної мойви, яка стане чудовою закускою до будь-якого столу. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти:

Мойва – 600 г
Цибуля - 2 шт.
Вода – 800 мл
Коріандр – 1,5 ч. л.
Суміш перців горошком – 1/3 ч. л.
Духм'яний перець - 1/3 ч. л.
Гвоздика – 3 шт.
Гірчиця у зернах – 1/2 ч. л.
Лавровий лист – 2 шт.
Сіль – 2,5 ст. л.
Оцет 9% – 2 ст. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.

Приготування:

У сотейник виливаємо воду, додаємо коріандр, суміш перців горошком, запашний перець, гвоздику, гірчицю в зернах, лавровий лист і сіль. Доводимо до кипіння і кип'ятимо 2 хвилини.
У цей час очищаємо мойву від нутрощів та голови, видаляємо чорну плівку всередині.
Нарізаємо цибулю кільцями.
Викладаємо в глибоку форму шарами мойву та цибульні кільця.
У маринад додаємо оцет і олію, добре перемішуємо.
Заливаємо маринадом рибу, запечатуємо харчовою плівкою та забираємо в холодильник на 12 годин.
Через 12 годин смачна солона мойва готова!
Це простий і незвичайний рецепт, який дозволить вам приготувати смачну закуску до застілля або вечері.

Приготування:

У сотейник наливаємо воду, додаємо коріандр, суміш перців горошком, запашний перець, гвоздику, гірчицю в зернах, лавровий лист і сіль. Доводимо до кипіння і кип'ятимо 2 хвилини.
Поки маринад закипає, чистимо мойву від нутрощів та голови, видаляємо чорну плівку всередині. Все це робимо до засолювання, щоб потім, коли риба буде готова, не возитись з усім цим.
Ріжемо цибулю кільцями.
У глибоку форму викладаємо шарами мойву і чергуємо з кільцями цибулі.
У готовий маринад додаємо оцет і олію, ретельно перемішуємо.
Заливаємо маринадом рибу, запечатуємо харчовою плівкою та забираємо в холодильник на 12 годин.
Через 12 годин ароматна та смачна солона мойва готова!


Поради:

Для більш пікантного смаку за бажання можна додати в маринад трохи меленого червоного перцю.
Солону мойву можна зберігати у холодильнику до 3 днів.
Подавати мойву можна з відвареною картоплею, свіжими овочами або зеленню.

как засолить мойвукак засолить мойву1как засолить мойву2

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали

Пальчики оближете: Секрет ідеальних пончиків, які тануть у роті