Ніжне м'ясо в ароматній яблучній підливі: простий рецепт для затишної вечері
Цей рецепт екстрасмачного м'яса в підливі – справжня знахідка для гурманів. Соковиті шматочки свинини, що тануть у роті, купаються в ароматному яблучно-медовому соусі з пікантними нотками спецій. Приготування не займе багато часу, а результат перевершить усі ваші очікування, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти на 3 свинячі вирізки (~1,3 кг)
Яблука 2-3 штуки;
Сіль - 1 ч.л;
Перець - за смаком;
Спеції до мʼяса - 2 ч .л.;
Хмелі-сунелі - 0,5 ч. л.;
Вода -400 мл;
Олія - 50 мл;
Масло - 50 г;
Цибуля - 2 шт;
Соєвий соус -40 мл;
Мед - 2 ст. л.
Приготування
- Мʼясо нарізати на великі шматки (5-8 см), замаринувати в спеціях з олією (зʼєднати всі сухі спеції з олією) і залишити на 30хв або кілька годин в холодильнику.
- На розігрітій сковорідці обсмажити мʼясо з усіх сторін на середньому вогні.
- Вийняти мʼясо і на цій самі сковорідці тушити цибулю дрібно нарізану. Коли ледь стушиться - додати воду, соєвий соус і мед. Поставити на великий вогонь випаруватись на 5-7хв.
- Повернути мʼясо. Додати половину нарізаних яблук та масло. Накрити кришкою і готувати ще на мінімальному вогні до мʼякості мʼяса. Або поставити до духовки на 200° на годину.
- Яблука повністю стануть як пюре та смачно поєднаються з соусом.
Також раніше ми писали Як правильно приготувати м'ясо по-купецьки