Обіцяв "відмазати" від тюрми: у Дніпрі прокурор "погорів" на хабарі

Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань затримали у Дніпрі прокурора, який вимагав хабар, щоб "відмазати" місцевого мешканця від тюрми. Хабарником виявився прокурор Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпро. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Службу безпеки України.

Затримання прокурорв

 Прокурор вимагав 10 тисяч доларів США з місцевого жителя, син якого є фігурантом розслідування щодо шахрайства та підроблення документів, печаток і штампів. За цю суму посадовець "гарантував" змінити кваліфікацію злочину на менш тяжкий. У подальшому прокурор взагалі пообіцяв "закрити" кримінальну справу, в якому він був процесуальним керівником.

Затримання прокурора Дніпро

Правоохоронці затримали прокурора під час передачі йому всієї суми хабара. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрання міри запобіжного заходу. Тепер прокурору, який "погорів" на хабарі, загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокуратура Дніпро

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі на великому хабарі "погорів" начальник виправної колонії.