Очистка води за будь-яких умов. На станції аерації Дніпра встановили один із найпотужніших генераторів в Україні

У Дніпрі на станції аерації, яка приймає стічні води з будинків дніпрян та очищує їх, встановили один із найпотужніших генераторів в Україні. Цей генератор потужністю 1800 кВт дозволить станції працювати безперебійно навіть у разі відсутності електроенергії, повідомляє Дніпровська панорама.

інспекція чергового по Дніпруінспекція чергового по Дніпру

На цій станції ми у три етапи очищуємо стічні води. На механічному - очищуємо від габаритних відходів, другий етап – це хімічна очистка та третій -  обеззаражувальний. Усього сюди надходить близько 35% каналізаційних стоків з правобережної частини Дніпра. Тільки після проходження всіх цих етапів вода повертається у річку Дніпро. Проєктна продуктивність цієї станції 45 тис. куб. метрів на добу, але працює вона лише на 35% (тобто 15 тис. куб.), - прокоментувала начальниця очисних споруд Інна Кареліна.

Аби станція працювала безперебійно, її обладнали генератором. 

Наша станція має два незалежних вводи електропостачання. У разі відсутності електроенергії ми можемо продовжувати роботу за допомогою альтернативного живлення. Для цього встановили генератор потужністю 1800 кВт, який є одним із найпотужніших в Україні. Тобто станція зможе продовжувати роботу при будь-яких ситуаціях, - прокоментував директор КП «Дніпроводоканал» ДМР Юрій Гамазинський, який 26 листопада є черговим по місту.

Крім того, Юрій Гамазинський перевірив Пункт незламності за адресою просп. Б. Хмельницького 31-А, який готовий приймати мешканців 24/7. Його обладнали силами КП «Дніпровський електротранспорт». Тут дніпряни можуть зарядити свої електропристрої, зігрітися, послухати радіо, випити гарячого чаю.

Я побачив, що генератори у постійній готовності та встановленні відповідно до норм. Освітлення переводиться на резервне живлення у разі відключення основного входу електроживлення будівель. Пункт забезпечений медичною аптечкою. Також є інтернет-роутер, щоб відвідувачі мали постійний зв’язок. Загалом, Пункт незламності забезпечений усім необхідним задля комфортного перебування в умовах блекауту. Він одночасно може прийняти до 30 осіб», - підсумував Юрій Гамазинський.

інспекція чергового по Дніпруінспекція чергового по Дніпруінспекція чергового по Дніпруінспекція чергового по Дніпруінспекція чергового по Дніпру

Нагадаємо, раніше ми писали, як комунальні служби боролися з наслідками негоди.