23-річний боєць бригади з Дніпра отримав сертифікат НАТО та врятував понад 80 побратимів

Боєць 128-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ 23-річний Сергій вже встиг стати легендою в своєму підрозділі. За кількох днів жорстких боїв він врятував понад 80 життів побратимів. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Попри вагу у 60 кілограмів, Сергій витягував з поля бою значно більших і важчих бійців, які отримали поранення і не могли йти самостійно. На рахунку молодого чоловіка понад 80 врятованних життів побратимів.                                                                                                                               

Одного разу з побратимом, водієм-санітаром, під час евакуації він потрапив під вогонь супротивника зі стрілецької зброї. Хлопці миттєво зайняли кругову оборону і дали ворогу бій. Це дозволило підійти групі підтримки, відкинути ворога і таки врятувати життя пораненому.

За освітою Сергій не медик, а економіст, але після повномасштабного вторгнення російської федерації він пішов добровольцем до128-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Спочатку був водієм евакуаційної машини, а потім пройшов кілька курсів для військових медиків, а зараз уже отримав і сертифікат інструктора НАТО, який дозволяє готувати інших фахівців, у тому числі новачків підрозділу.

Попри те, що більшість новачків вдвічі старші - авторитет молодого інструктора ніхто не ставить під сумнів. Як кажуть досвідчені бійці:

Якщо отримав поранення і почув голос Сергія - можна заспокоїтися, бо все буде добре. Він такий молодий, але такий сміливий і відважний готовий завжди прийти на допомогу, -кажуть бійці.

Сергій не любить говорити про себе і свої подвиги. Він каже, що просто робить свою роботу і намагається допомогти людям. Але його історія - це справжній приклад героїзму і самовідданості.

Нагадаємо, раніше м писали, що бійці з Дніпропетровщини показали кіндер-сюрприз із передової.