Опалювальний сезон 23-24: чи будемо платити за тепло більше

У новому опалювальному сезоні в Україні не будуть підвищувати тарифи на теплопостачання для споживачів. Про це заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль, передає Дніпровська панорама.

Готуємося до зими. Тарифи на тепло для людей в новому опалювальному сезоні залишаться без змін. Уряд продовжив дію ПСО на ринку природного газу до середини квітня 2024 року, - зазначив Шмигаль.

За його словами, закачування газу в українські газосховища відбувається з випередженням графіка.

Уже понад 13 мільярдів кубів блакитного палива. Станом на 15 серпня понад 70% обʼєктів ЖКГ підготовлено до опалювального сезону, - повідомив прем’єр-міністр.

Також не підвищуватимуть тарифи на воду до кінця війни. Прем'єр зазначив, що в місцевих бюджетах на залишках на сьогодні понад 150 млрд грн, що дає змогу їм підтримати свої комунальні підприємства, зокрема водоканали. Це той компроміс, який місцеві бюджети могли взяти на себе, і «не покладати на жителів своїх громад».

Нагадаємо, раніше ми писали: Компенсація за встановлення індивідуального опалення. У міськраді Дніпра розповіли про найчастіші помилки при поданні документів