Оселедець у «Новій шубі». Смачнющий салат вийшов на новий рівень (фото)

Напевне у кожній родині готували такий популярний салат "Оселедець під Шубою". Це один з найвідоміших салатів у всьому світі. У різних країнах цей салат готують абсолютно по різному. У країнах СНД "Оселедець під Шубою" прийнято готувати з буряком, майонезом та навіть сиром. У Фінляндії основний акцент робиться на оселедці. Вважається, що смак риби нічого не має перебивати.

Придуманий салат "Оселедець під шубою" був після революції 1917 року. Цей салат став відповіддю робітничого класу на буржуазні салати минулого. Так як у страві поєднувалися прості інгредієнти, звичайна людина могла його приготувати без особливих витрат. Але, напевне, цей салат був запозичений і фінів.

Пропонуємо зробити оригінальну подачу салату, який має мільйони шанувальників по всьому світу. Давайте приготуємо "Оселедець під шубою у вигляді рулету".

Інгредієнти для рулету Оселедець під шубою:

Буряк - 300 г;
Морква - 200 г;
Картопля - 300 г;
Оселедець - 300 г;
Цибуля шалот - 100 г;
Яйце - 5 шт.;
Майонез - 200 г;
Сіль - 7 г.

Приготування рулету Оселедець під шубою:

Кладемо буряк, картопю та моркву у фольгу та запікаємо в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Тим часом треба відварити яйця. 

Нарізаємо маленьким кубиком цибулю та філе оселедця, очищене від кісток. Очищуємо яйця та нарізаємо маленьким кубиком. Очищаємо овочі, натираємо кожен запечений вид овочів окрему миску.

Солимо буряк, картоплю та моркву, заправляємо майонезом окремо. Кладемо на поверхню столу харчову плівку, на ній прямокутником розподіляємо буряковий шар.

На буряки кладемо картопляний шар. Заправляємо яйця майонезом, викладаємо шар на картопля. На яєчний шар кладемо морквяний, завершуємо шари - оселедцевою з цибулею.

Загортаємо обидва краї пласта всередину, формуємо рулет. Запечатуємо рулет усередині харчової плівки.

Кладемо рулет вниз швом, залишаємо на 2-3 години у холодильнику.

Для красивої подачі нерівні кінці рулету забираємо, нарізаємо на невеликі порції. Виходить ефектний рулет із оселедця під шубою.

сел

сел1

Смачно і дуже оригінально. Спробуйте здивувати своїх домашніх та гостей!