Переваги Нової української школи: висновки експертів і батьків

Уже півроку учні перших класів навчаються за концепцією «Нова українська школа». Серед її переваг – розвиток емоційного інтелекту, критичного мислення, формування комунікативної компетентності (вміння дружити, вибачатися, вирішувати конфліктні ситуації тощо), розвиток співпраці/командоутворення, формування довірчих стосунків.

IMG_0211

"У Новій українській школі головне – це дитина як особистість. Визначаємо та розвиваємо її сильні сторони, творчі здібності, навчаємо бути компетентною, працювати в команді, привчаємо систематизувати. Робимо акцент не на оцінюванні дітей, а на засвоєнні матеріалу. Дитина повинна орієнтуватися не на оцінку, а на знання. У цьому процесі вчителі та батьки – дружня опора", – розповіла під час прес-конференції 22 січня психолог школи № 143 Вікторія Лихошерська.

Цей заклад освіти у Дніпрі – експериментальний. Тут концепцію «Нова українська школа» у початкових класах впроваджують уже другий рік поспіль. Вікторія Лихошерська також прокоментувала міф про те, що у Новій українській школі діти нібито лише граються.

"Це зовсім не так. Наприклад, перший-другий класи – це адаптаційно-ігрова діяльність. Але це не означає, що діти постійно граються. Вони навчаються з елементами гри. При цьому немає того авторитарного тиску вчителя на учнів. Діти разом із педагогом виробляють правила, щоб не порушувати, наприклад, дисципліну на уроках тощо", – пояснила психолог.

Мама двох дітей Яна Царьова теж позитивно відгукується про Нову українську школу. Жінці є з чим порівняти: її старший син – шестикласник школи № 143 – у початкових класах навчався за старою програмою, а донька-першокласниця нині вчиться за концепцією НУШ.

IMG_0207

"Син по-доброму заздрить сестрі, якій пощастило вчитися у Новій українській школі, де є нові форми навчання з різним сучасним дидактичним матеріалом (наприклад, мікроскоп, телурій, конструктор ЛЕГО та ін.). Він залюбки повернувся б до початкової школи. Доньці дуже подобається відвідувати школу. Вона завжди з гарним настроєм збирається туди. Серед основних змін, які я бачу як мама, – до кожної дитини у вчителя індивідуальний підхід, увага кожному. З ними багато спілкуються, враховують настрій, уподобання. Але при всьому цьому вони, звісно, навчаються – пишуть, читають, рахують", – розповіла Яна Царьова.

Напомним, ранее мы писали Под Днепром, кроме Диснейленда появятся бассейн, конно-спортивная школа и даже поле для регби Под Днепром спасли 22 школьника, которые могли замерзнуть в сугробе Моя совесть не стоит 2 гривны, я что нелюдь: в Днепре маршрутчик выгонял школьника, а потом передумал Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook. Подписывайтесь на наш канал в Telegram.