Перша "Блакитна" суперповня 2024: що чекає на нас у цей час

У серпні на нас чекає незвичайний "блакитний" Місяць, який трапляється раз на 2,5-3 роки. Серпнева повня 2024 обіцяє бути дуже видовищною. Осетровий, він же Блакитний Місяць наблизиться на мінімальну відстань до Землі та виглядатиме більшим і яскравішим за звичайний. Коли спостерігати це видовище і як воно вплине на нас, повідомляє Дніпровська порадниця.

Як називається повня у серпні 2024

Серпнева повня свою назву - Осетровий Місяць - отримала від індіанців Північної Америки. У племен, які мешкали на берегах Великих озер, серпень вважався найвдалішим часом для лову осетра. Також повний Місяць у серпні був початком сезону збору врожаю, тому  його називали Кукурудзяним, Зерновим і Рисовим. В інших культурах у повні свої назви:

  • у китайців - Місяць Урожаю;
  • у кельтів - Місяць Суперечок;
  • у вікканів - Трав'яний Місяць;
  • у черокі - Фруктовий Місяць.
  • У Південній півкулі, де зараз холодна пора року, Місяць прозвали Сніговий, Вовчий і Голодний.

Блакитний Місяць - що це таке

Крім усього, Осетровий Місяць цього року є сезонним Блакитним Місяцем. Сезонний Блакитний Місяць - це третя за рахунком повня в цьому астрономічному сезоні, тобто, між рівноденнями. Всього в астрономічному сезоні чотири повні.

Сезонні Блакитні Місяці відбуваються відносно рідко - раз на 2,5-3 роки.

Є ще календарний Блакитний Місяць - це коли в календарному місяці відбувається дві повні, то другий Місяць називається Блакитним. Календарні Блакитні Місяці трапляються досить часто.

Назва "Блакитний Місяць" не означає реальний колір супутника - він найчастіше має звичайний вигляд. Але іноді трапляється оптична ілюзія: хвилі червоного кольору розсіюють у повітрі дрібні частинки диму або попелу, і тоді Місяць набуває блакитного відтінку.

Перший супермісяць 2024 року

Серпнева повня 2024 буде також супермісяцем - вона відбудеться біля найближчої до Землі точки орбіти Місяця, перигею. Тому Місяць виглядатиме більшим і яскравішим, ніж звичайний.

Середня відстань між Місяцем і Землею - 384 400 км. Але оскільки орбіта Місяця - це еліпс, то реальна відстань змінюється протягом року. Що ближче супутник підходить до Землі, то він більший і яскравіший на небі. Під час супермісяця Місяць виглядає на 7% більшим і на 16% яскравішим, ніж зазвичай.

Повня у серпні настане в понеділок, 19 серпня, о 21:26 за Києвом (18:26 GMT).

Для неозброєного ока Місяць виглядатиме повним за добу до і після моменту повні, з 18 до 20 серпня. Це буде перший супермісяць 2024 року з 4 супермісяців поспіль.

Що можна і що не можна робити в повний Місяць у серпні 2024

Повний Місяць у серпні 2024 року буде розташований у сузір'ї Водолія. За словами астрологів, цей час принесе сплеск електричної, революційної енергії, яка спровокує пробудження і мотивує нас на давно назрілі зміни.

Особливо актуально це буде для людей, народжених під знаками Тельця, Лева, Скорпіона і Водолія. Люди, яких особисто торкнеться ця подія, з більшою ймовірністю зазнають сильних почуттів напруги, невдоволення і розчарування у своїй поточній життєвій ситуації. Непередбачувані зміни планів можуть відкрити для них нові двері й надихнути на переосмислення себе й ухвалення радикальних рішень.

Що можна робити в повний Місяць

  • миритися з тими, з ким у сварці;
  • завершувати розпочаті раніше справи і завдання - енергія повного місяця допоможе в цьому;
  • зустрічатися з друзями, спілкуватися, обмінюватися ідеями;
  • займатися творчістю і саморозвитком.

У повний Місяць, як відомо, в людині прокидаються приховані таланти. Якщо додати до цього творчу енергію Водолія, то може вийти непоганий творчий старт або новий проєкт.

Також під час повні посилюються емоції, і те, що потрібно відчути, побачити й вирішити, виходить на поверхню - стає більше ясності, і в нас є можливості отримати доступ до нового рівня усвідомленості.

Що не можна робити в повний Місяць

  • ухвалювати важливі й доленосні рішення - їх краще перенести на кілька днів, коли "градус" емоцій знизиться;
  • конфліктувати - уникайте суперечок і різних провокацій;
  • брати роботу понад норму і зайві зобов'язання - можлива перевтома;
  • укладати великі фінансові угоди і робити інвестиції, брати і давати в борг;
  • призначати будь-які медичні маніпуляції - загострюються хронічні хвороби, погіршується згортання крові.

Відкладіть також у цей час далекі поїздки і роботу в саду та городі.

За словами астрологів, повний Місяць у Водолії - це можливість подивитися на своє життя збоку, з висоти пташиного польоту, з більш високого й об'єктивного погляду й усвідомити, чи не були ми занадто егоїстичні або занадто зосереджені на нашому суб'єктивному досвіді та чи не проґавили ми важливої інформації або подробиць про те, що відбувається навколо нас.

Також раніше ми писали Скарби степу: науковці виявили рідкісні рослини на Дніпропетровщині (фото)