Поради лікарів при спеці. Як уникнути проблем з перепадами тиску влітку

Спека становить додатковий фактор ризику для людей, які мають проблеми з перепадами тиску. Щоб мінімізувати ризики влітку, людям, які знають про свої проблеми із тиском, варто дотримуватися кількох простих правил. Як допомогти своєму організмові у непростій ситуації, розповість Дніпровська порадниця з посиланням на поради НСЗУ

Мати рекомендації сімейного лікаря та виконувати їх. 
Приймати ліки, які призначив ваш лікар для контролю тиску. До речі, завдяки програмі “Доступні ліки” такі лікарські засоби можна отримувати за е-рецептом або безоплатно, або з невеликою доплатою. У випадку, коли препарат чи дозування не підходить, варто знову звернутись до сімейного лікаря, щоб скорегувати лікування. 
Контролювати свій артеріальний тиск під час хвиль спеки. Якщо є можливість, вимірюйте артеріальний тиск зранку, вдень і вечері щоденно, щоб розуміти коли відбувається відхилення. 

Пити достатньо води, бажано не газованої. 
Дотримуватися дієти, яка була призначена лікарем. Якщо ніякого спеціального харчування не має, то їсти більше овочів, фруктів, здорової їжі. 
Уникати полудневої спеки та розраховувати свій час перебування на вулиці — спланувати прогулянку або вихід по справам на найбільш не спекотний період дня. Якщо маєте сумніви, що витримаєте прогулянку — краще залишитися вдома.  

Слідкуйте за своїм здоров’ям та залишайтеся здоровими!

перепади тиску

Нагадаємо, раніше ми писали

Сезон алергії: як захиститись від впливу амброзії (поради фахівців)