Пікантна капуста по-грузинськи: рецепт, який здивує смаком
Ця яскрава закуска з хрусткою текстурою та пікантним смаком стане чудовим доповненням до будь-якої страви, а її приготування не займе багато часу, повідомляє Дніпровська порданиця.
Інгредієнти
капуста – 1,2–1,5 кг.
буряк – 200 г.
часник – 5 зубчиків.
гострий перець – 1–2 шт.
селера – 200 г.
зелень (петрушка, кінза, кріп) – за смаком.
Для розсолу
вода – 1 л.
сіль – 1,5–2 ст. л.
цукор – 1 ст. л.
чорний перець (горошком) – 1 ч. л.
коріандр – 1 ч. л.
лавровий лист – 1 шт.
Приготування
- Капусту нарізати великими шматками. Буряк нарізати тонкими скибками, селеру – шматочками, часник – пластинками, перець – кружальцями або шматками.
- У чисту банку або каструлю шарами викласти капусту, буряк, селеру, перець, часник і зелень. Повторювати шари до закінчення інгредієнтів.
- Для розсолу закип’ятити воду, додати сіль, цукор, спеції, лавровий лист. Проварити кілька хвилин і остудити до теплого стану. Залити овочі теплим розсолом, притиснути гнітом (якщо в каструлі), або закрити банку кришкою. Залишити при кімнатній температурі на 3–4 дні, потім зберігати в холодильнику.
Також раніше ми писали Як приготувати варення з троянд на зиму. Дуже прості та смачні рецепти