Пишний, м'який, легко згортається. Рецепт вдалого рулета за 5 хвилин
Рулет або рецепт дуже вдалого бісквіта Пишний, м'який, легко згортається (як у теплому, так і в холодному вигляді), не ламається, не сухий, смачний... Про це повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Бісквіт:
1/4 ст. молока
2 ст. л. вершкового масла
100 г борошна
40 г крохмалю
1 ч. л. розпушувача (або 1 ч. л. соди без гірки)
2/3 ст. цукру
1/4 ч. л. солі
3 яйця
Начинка:
будь-яка
Склянка - 250 мл
Приготування:
Бісквіт:
Розігріти духовку до 190С.
Застелити пергаментом деко розміром ~ 42х30 см. (у мене 25х37см)
У каструльці нагріти молоко з вершковим маслом майже до кипіння.
Збити міксером яйця і цукор до збільшення маси втричі (вона повинна мати консистенцію густого крему). Збивати близько 10 хв.
Просіяти борошно та крохмаль із розпушувачем і сіллю.
Всипати борошняну суміш у збиті яйця, акуратно перемішуючи знизу вгору лопаткою.
Відкласти кілька ложок тіста в тепле молоко з маслом і перемішати.
Влити масу в основне тісто, перемішати.
Викласти тісто на деко, розрівняти і випікати близько ~ 15 хв (залежить від вашої духовки. Якщо перетримати, рулет може поламатися, тому що пересушиться. У деяких дівчаток бісквіт готується за 6 хв. Експериментуйте).
Готовий бісквіт матиме золотисту поверхню.
Готовий бісквіт можна згорнути рулетом одразу або після охолодження.
Далі...
Папір зняла
Розтопила трохи полуничного джему, змастила
Зверху збитими вершками (200 мл вершків пів склянки цукрової пудри)
Звернула
І тут же розрізала. Навіть ніяке просочення не потрібне - м'яко, смачно!
Нагадаємо, раніше ми писали
Новорічний рулет з лаваша: швидка закуска, яка вразить гостей