Пісний обід без зайвого клопоту: ароматний рис з овочами прямо з духовки

У період Великого посту особливо цінуються прості, але водночас смачні та поживні страви. Цей рецепт рису, запеченого в духовці з соковитими овочами та духмяним часником, стане справжньою знахідкою для тих, хто хоче урізноманітнити своє пісне меню без зайвих зусиль. Забудьте про постійне помішування на плиті – духова шафа зробить всю основну роботу, а ви зможете насолодитися чудовим результатом, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

рис – 1 склянка.
вода – 2 склянки.
овочі – 300 г.
часник – 2-3 зубчики.
олія соняшникова – 2-3 ст. л.
сіль, зіра (за смаком).


Приготування

  1. Ретельно промити рис до прозорої води (5-7 разів). У форму для запікання налити трохи олії, висипати рис. Додати овочі, вичавити часник. Посолити та посипати зірою. Залити водою.
  2. Запікати при 190°C під фольгою 30 хвилин. Потім зняти фольгу і готувати до м’якості рису та випаровування рідини (ще 10-20 хвилин). 

Також раніше ми писали Манти по-домашньому. Як приготувати смачно і дуже просто