Помпезне весілля під час війни: дочка кримінального авторитета Петровського вийшла заміж в Італії

Кримінальний авторитет Олександр Петровський, відомий як Нарік, який ще на початку повномасштабного вторгнення разом зі своїми братами втік з України, помпезно відгуляв весілля доньки на віллі в Італії, пише Дніпровська панорама, посилаючись на Страну.

свадьба нарік

Її чоловіком став Ілля Брехін. Відомо, що його сім'я володіє 15% акцій компанії "Ласунка".

свадьба нарік

Молодята побралися на початку жовтня, а перед цим наречена влаштувала дівич-вечір у Лондоні.

свадьба нарік

Під час війни вони не відмовили собі у святкуванні та закотили вечірку з королівським розмахом в одному з елітних замків Італії "Вілла Чимброне".

свадьба нарік

Одна ніч проживання в номері люкс з видом на море в готелі на території замку коштує у перерахунку на гривні 42 900, а номер люкс із персональною терасою – близько 47 000 гривень на добу. А ось за святкування весілля на віллі доводиться платити окремо. Ціна залежить від кількості гостей та індивідуальних побажань замовників.

Відомо, що на весіллі був присутній і батько нареченої Олександр Петровський, який на початку повномасштабного вторгнення Росії втік з України.

Що відомо про Петровського?

Він народився 9 червня 1972 року в Грузії – при народженні його ім’я було Олександр Томазович Нареклішвілі (звідси і його прізвисько). Нові по-батькові та прізвище він через багато років отримав від другого чоловіка своєї матері, з яким вона переїхала до Дніпропетровська. У шкільні роки Олександр почав займатися дзюдо в дніпровському спорткомплексі «Динамо» і досяг ступеня кандидата в майстри спорту до кінця 80-х.

Саме в кінці 80-х Олександр Нареклішвілі почав закладати основи для свого бізнесу. Тоді міліція центрального дніпровського ринку «Озерка» зафіксувала групу молодих спортсменів, які «розводили лохів» в популярну тоді гру «наперстки».

З інформації ринкового відділення міліції, групу нібито очолював такий собі Олександр Нареклішвілі на прізвисько «Нарік» або «Алік». У групі складалися в основному молоді спортсмени – боксери і дзюдоїсти. Багато з них згодом стали шанованими бізнесменами, меценатами та сподвижниками, а також партнерами Петровського по бізнесу Також деякі з них фігурували в новинах про прийняття Томосу. У цій же групі формувався і майбутній священик Богдан Гулямов.

У 1989 році група «Наріка», за інформацією джерел видання в прокуратурі і поліції, нібито вирішила зайнятися більш серйозними речами, а саме – рекетом. Першими жертвами угруповання стали оператори, цеховики і звичайні торговці на ринку. До 1990 року рекетири звернули увагу на ігровий бізнес і численні відеосалони, які також користувалися популярністю. У 1992 році Олександр Нареклішвілі змінив прізвище і документи і став Петровським.

Вже у 93-му році угруповання стала контролювати центр міста. В цей час вона вже обзавелася підтримкою з боку кримінального авторитета, шанованого серед злодіїв в законі, Тенгіза Суладзе.

Однак в тому ж році Петровський потрапив в СІЗО. Він був заарештований за підозрою в ряді злочинів по розкраданню майна і нерухомості в особливо великих розмірах. Однак у жовтні 1994 року справу було припинено. Пізніше, протягом 2000-х, на нього відкривали ще кілька справ (бізнесмена звинувачували в побитті, викраденнях, вимаганнях, причетності до багатьох замовних убивств), але їх спіткала та ж доля.

У 1995 році в Дніпропетровську розгорнулася кримінальна війна, авторитетів прибирали, що називається, пачками. Олександра Петровського від кілерів врятувало знайомство з всесильним тоді в Дніпрі головою Дніпропетровської ОДА Павлом Лазаренком. Але влітку 1997 року Лазаренко був відправлений у відставку тодішнім президентом України Леонідом Кучмою. Петровський вирішив облаштувати собі безпечне місце і купив віллу в Ізраїлі. До сих пір він часто буває в цій країні. У 2005 році Петровський надовго покинув територію України.

Зараз бізнесмен контролює цілий ряд компаній і холдингів, а крім того, є засновником безлічі благодійних товариств і покровителем спортсменів.

Цікаво, що традицію називати «Наріка» саме цим прізвиськом і безпосередньо звинувачувати в приналежності до світу криміналу заклав нинішній генпрокурор Юрій Луценко.

Ще будучи главою МВС в 2005 році він говорив, що його зусиллями «Нарік» покинув Україну.

«Вони нарешті відчули, що можуть бути покарані за скоєні злочини», – сказав тоді Луценко. Він заявив, що Петровський – голова ОЗГ і сказав, що «Дніпропетровськ покинув Нарік».

У 2011 році Луценко знову назвав Петровського кримінальним авторитетом. 

 

Нагадаємо, раніше ми писали: Кол-центри кримінального авторитета Наріка у Дніпрі обманювали мешканців Євросоюзу

Нічого хорошого не варто чекати. Дніпровська братва знову в УЄФА

Злодій у законі, він же спільник Петровського-Наріка отримав підозру

Як дніпровська братва Наріка користується вкраденими у держави 300 мільйонами